Percheziții în București, Ilfov, Dolj și Constanța într-un dosar de fraudă cu bijuterii

Categories EvenimentePosted on

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București împreună cu ofițerii de poliție judiciară de la Serviciul de Investigare a Fraudelor efectuează marți 22 percheziții domiciliare, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

Perchezițiile domiciliare se desfășoară în București, precum și în județele Ilfov, Dolj și Constanța și vor fi puse în executare 19 mandate de aducere, totalul persoanelor ce vor fi aduse la audieri fiind de 23, potrivit unei informări transmise AGERPRES de Parchetul de pe lângă Tribunalul București.
Perchezițiile vizează atât locuințele suspecților, cât și sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale implicate în activitatea infracțională, având ca obiect tranzacții cu metale și pietre prețioase, cu încălcarea dispozițiilor legale.

„În perioada 2012 — 2013, persoanele vizate au efectuat numeroase achiziții de metale și pietre prețioase, atât de pe piața internă, cât și de pe teritoriul Turciei sau al altor state membre UE, pe care le-au comercializat prin intermediul punctelor de lucru ale unei societăți comerciale de profil controlate de aceștia (din București, Craiova, Constanța), fără a înregistra în evidența contabilă a acestei societăți și fără a declara organelor fiscale operațiunile comerciale derulate, cauzând astfel bugetului de stat un prejudiciu în cuantum de aproximativ 2.000.000 lei”, se arată în informarea Parchetului.
Bijuteriile și pietrele prețioase au fost vândute și prin intermediul unui site de profil aparținând acestei societăți, iar o parte din sumele colectate de la clienți, în special prin intermediul unor societăți de curierat, au fost transferate în conturile personale ale persoanelor vizate, fără întocmirea unor documente justificative privind livrarea acestor bunuri și încasarea sumelor aferente.

La perchezițiile domiciliare participă aproximativ 100 de polițiști din București, Constanța și Dolj. Activitățile au fost efectuate cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.