Cum se spală opt milioane de lei

Categories EvenimentePosted on

Acţionând în baza Programului “ANTIFRAUDĂ” şi sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, ofiţerii Serviciului Investigarea Fraudelor din cadrul I.P.J. Constanta au documentat activitatea infracţională a unui bărbat în vârstă de 38 de ani din Cobadin.
Acesta, în perioada 2008-2010, în calitate de administrator al unei societăţi a efectuat mai operaţiuni comerciale pe teritoriul României, fără a le înregistra în contabilitate şi fără a depune la organul fiscal teritorial declaraţii şi bilanţuri fiscale.

Astfel, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în sumă totală de 5.369.064 lei reprezentând impozit pe profit şi T.V.A.

În aceeaşi perioadă, cel în cauză a folosit cu rea credinţă creditul societăţii, transferând nejustificat din conturile societăţii în contul personal suma totala de 7.083.796 lei, ulterior retrăgând în numerar suma totală de 6.754.235 lei.

De asemenea, a mai ridicat nejustificat din conturile societăţii şi suma totala de 1.610.237 lei prin transferurile ilegale din contul societăţii în contul personal şi prin retragerile nejustificate de numerar din contul societăţii, existand indicii temeinice de spălare a sumei de 8.694.033 lei.

Tot din cercetări a mai rezultat faptul că, la data de 31.05.2010, acesta a cesionat fictiv părţile sociale ale societăţii, către o altă persoană(om al străzii), fără să îi predea documentele de constituire şi funcţionare precum şi actele contabile ale societăţii, urmărind astfel sustragerea de la urmarirea penală, prin plasarea acestuia ca administrator al societăţii.

Poliţiştii în cercetează sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani, folosirea cu rea credinţă a creditului, transmiterea fictivă a părţilor sociale şi evaziune fiscală în formă agravantă.

Întrucât se sustrage cercetărilor, s-a solicitat instanţei de judecată arestarea preventiva a acestuia în lipsă, solicitare admisă de Tribunalul Constanța, pentru o perioadă de 30 de zile.