Sabroso este unul dintre numele cele mai cunoscute din Constanța când vine vorba despre pizzerii sau restaurante. ”Fabrica” lor de pizza de pe bulevardul Brătianu funcționează de câțiva ani. Funcționează bine, dovadă faptul că peste zece mașini de livrare la domiciliu gonesc, la propriu, zilnic prin oraș.
Toate aceste mașini trebuie să se înghesuie pe puținele locuri de parcare din fața clădirii, ocupate din când în când și de clienți. Și cum de obicei nu sunt locuri libere, șoferii nu se jenează să lase mașinile în spatele automobilelor deșa parcate, adică blocând prima bandă de circulație. Mai mult, chiar pe un stâlp din fața clădirii există un stâlp cu un indicator rutier care interzice oprirea, cu excepția locurilor amenajate.
Deși fenomenul are loc zilnic, angajații de la Poliția Locală Constanța nu au fost văzuți niciodată în zonă, să amendeze sau să blocheze șoferii Sabroso pentru oprire ilegală. Aceștia sunt un pericol pentru traficul de pe bulevard, mai ales că parchează la câțiva metri de o intersecție pe unde trec zilnic mașini de salvare, spre Serviciul Județean de Ambulanță. Chiar dacă e o urgență, ambulanțele trebuie să ocolească șoferii care livrează pizza.
Evaziune fiscală la Sabroso
Firma care administrează Sabroso, și anume Georgio Fast SRL, a fost prinsă cu mâța-n sac acum patru ani, în urma unui control al Gărzii Financiare. Aceștia au descoperit că angajații nu înregistraseră o parte din încasările realizare într-o săptămână, adică 87.000 de lei, dar și mai multe legume pentru care nu existau acte de proveniență. Banii și marfa au fost conficate, iar activitatea firmei a fost suspendată pentru 90 de zile.
Accident de muncă
În ciuda amenzii, Sabroso s-a dezvoltat și și-a deschis și un restaurant în Mamaia. Un angajat de aici, Gabriel Constantin Staratu, bucătar de aproape doi ani în firmă, a fost pe punctul de a-și pierde viața după ce a căzut de la câțiva metri, de pe o scară. Se suise acolo pentru a face câteva reparații la o terasă, cu toate că era angajat, repetăm, ca bucătar.