PDL analizează impozitarea tuturor pensiilor

Categories La ziPosted on

PDL analizează impozitarea tuturor pensiilor

Preşedintele Comisiei Finanţe-Bănci din Senat, democrat-liberalul Ovidiu Marian, a declarat luni că soluţia pentru redresarea economică ar putea fi impozitarea pensiilor şi reducerea TVA-ului. Andreea Paul Vass îl contrazice pe colegul său de partid şi susţine că o astfel de opţiune a fost analizată în 2010, dar s-a renunţat la ea.

Impozitarea tuturor pensiilor și concedieri în sistemul bugetar, contra reducerii TVA si a cotei unice de impozitare – este scenariul lansat de un democrat-liberal – Ovidiu Marian, preşedintele comisiei de finanţe-bănci.

“Discutăm despre un aparat bugetar excedentar din care ar trebui să mai disponibilizam pentru a reduce cheltuielile bugetare, vorbeam de pensii, la care trebuie gasită o soluţie pentru a impozita pensiile şi a face în paralel cu asta o reducere a TVA-ului pentru că faptul că noi am majorat TVA-ul la 24% a omorât consumul, si nu putem să repornim acest motor al consumului, decat reducand TVA-ul… Asta este viziunea noastră”, spune Ovidiu Marian.

Andreea Paul Vass îl contrazice însă pe Ovidiu Marian, colegul ei de partid, și susţine că o astfel de opţiune a fost analizată în 2010, dar s-a renunţat la ea.

“A fost una din opţiunile analizate la nivelul anului 2010 şi la care s-a renunţat şi pe drept cuvânt, justificat pentru ca noi dacă e să vorbim acum de o politică fiscală care să răspundă la nevoia de creştere a bunăstării românilor, atunci primul lucru pe care ar trebui să îl facem este să diminuam contribuţiile de asigurări sociale, adică a poverii fiscale. Pasul următor – cota unică şi abia în al treilea rând reducerea TVA-ului. Sunt sigură că şi dânsul cunoaşte realitatea economică. Asta nu înseamnă că nu se pot dezbate propuneri, idei”, a spus luni  Andreea Paul Vass.