SUA: Aproape 10.000 de zboruri au fost anulate din cauza zăpezii

Categories La ziPosted on

SUA: Aproape 10.000 de zboruri au fost anulate din cauza zăpezii

Aproape 10.000 de zboruri au fost anulate în nord-estul Statelor Unite din cauza ninsorii abundente din ultimele zile, relatează Realitatea TV.

Cursele afectate aparţin comaniilor: AirTran, American, Continental, Delta Air Lines, JetBlue, United, U.S. Airways, Spirit şi Southwest.

“Ţinând cont de toate anulările şi amânările, va dura două, până la trei zile până când zborurile vor ajunge la programul normal”, a spus Thomas Bosco, director general al aeroportului LaGuardia.  Marţi seară, LaGuardia opera încă sub nivelul normal, de 70 de zboruri pe oră, a adăugat el.

Aeroporturile John F. Kennedy din New York şi Newark Liberty International din New Jersey şi-au reluat activitatea luni, la ora locală 18.00 (1.00 ora României), a declarat purtătoarea de cuvânt al autorităţilor aeroportuare, Sara Joren.

Reprezentantul AirTran, Christopher White, a declarat că nu mai sunt planificate noi anulări, după ce compania a renunţat luni la 81 de zboruri. AirTran intenţionează să opereze zboruri suplimentare de la aeroporturile LaGuardia, Logan şi White Plains din Boston, precum şi Westchester.

Delta Air Lines a anulat marţi 300 de zboruri, iar cursele de pe JFK şi Newark erau în continuare limitate, din cauza problemelor la piste, potrivit purtătorului de cuvânt Trebor Banstetter.
O furtună de zăpadă, însoţită de rafale de vânt de până la 110 kilometri pe oră, a afectat nord-estul SUA de duminică până luni, blocând mii de persoane care încercau să se întoarcă la casele lor după Crăciun.