Admiterea la facultate 2011: Se pot programa examene după bacalaureatul din toamnă

Categories La zi, trimitere dreaptaPosted on

Admiterea la facultate 2011: Se pot programa examene după bacalaureatul din toamnă

Universităţile pot organiza încă o sesiune de admitere în baza autonomiei instituţionale, după bacalaureatul din toamnă, pentru ocuparea locurilor rămase libere din cauza promovabilităţii scăzute de anul acesta, a declarat luni Cătălin Baba, secretarul de stat pentru învăţământul superior.

“Standardele la bacalaureat nu vor fi scăzute. Instituţiile de învăţământ superior pot organiza, în conformitate cu autonomia universitară, o a doua sesiune de admitere”, a spus secretarul de stat în Ministerul Educaţiei.

Cătălin Baba a precizat că Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineterului şi Sportului nu ar putea interveni pentru organizarea celei de a doua sesiuni de admitere în universităţi.

“Discuţiile pe care le-am avut cu rectorii indică disponibilitatea unor universităţi de a organiza o a doua sesiune de admitere”, a mai spus Cătălin Baba.

Cifra de şcolarizare în anul întâi pe locuri de la bugetul de stat pentru anul universitar 2011-2012 este de 62.850. La acestea se adaugă aproximativ 60.000 de locuri cu taxă în învăţământul public şi alte 30.000 de locuri în învăţământul privat.

Promovabilitatea la prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2011 a fost de 44,47%.