Presa franceză: “Măcel la bacalaureat în România”

Categories La ziPosted on

Presa franceză: “Măcel la bacalaureat în România”

Rezultatele dezastruoase de la examenul de bacalaureat din România au ajuns şi pe primele pagini ale mai multor publicaţii din Franţa. În timp ce unii jurnalişti vorbesc despre un real „măcel”, alţii scriu că aceste rezultate, cele mai slabe din istorie sunt ruşinoase.

Rezultatele de la bacalaureatul din România au surprins prin cât de slabe sunt, relevă jurnaliştii de la ouest-france.fr. Mai puţin de jumătate dintre elevi au reuşit să obţină diploma de bacalaureat, rata de promovabilitate fiind cea mai mică înregistrată vreodată în istoria învăţământului, continuă ziariştii francezi.

Liceeni români sunt campioni la trişat, titrează “La Tribune”. Rezultatele examenului au constituit un adevărat duş rece pentru elevii din România, scriu jurnaliştii. Ei amintesc că, începând cu anul 2000, România a avut nu mai puţin de şapte miniștri ai Educaţiei.

Potrivit celor de la courrierinternational.com, examenul de bacalaureat de anul acesta din România a fost un real măcel, iar camerele de supraveghere instalate in sălile de examen au distrus pur şi simplu ardoarea elevilor de a copia.

Examenul de bacalaureat s-a transformat într-un coşmar pentru aproape 100.000 de elevi din Romania.