China vrea să trimită oameni pe Lună până în 2020

Categories La ziPosted on

China vrea să trimită oameni pe Lună până în 2020

Mai-marii Chinei au hotărât să trimită oameni pe Lună până în 2020. Pentru aceasta, chinezii pregătesc deja inaugurarea unei noi baze pentru construirea de rachete, relevă Antena 3.

Nu mai puțin de 20 din cele 22 de uzine care vor alcătui “cea mai importantă bază de design, producţie şi testare de rachete din lume” sunt deja finalizate.

În acest complex de 200 de hectare de la Tianjin (]n nord-est-ul Chinei) vor fi concepute şi construite rachetele Longue Marche IV şi Longue Marche V, a precizat Liang Xiaohong, unul dintre șefii programului spaţial chinez.

China a trimis primul om în spaţiu în 2003, fiind al treilea stat din lume care se poate lăuda cu această performanță, după fosta Uniune Sovietică şi SUA.

În septembrie 2008, la bordul navei spațiale Shenzhou VII, trei astronauţi chinezi au făcut un zbor de 68 de ore cu ieşire în spaţiul cosmic.

China a lansat cu succes, pe 1 octombrie anul trecut, de ziua sa naţională, a doua ei sondă lunară, Chang’e-2. Iar prima sondă chineză spre planeta Marte va fi lansată în acest an, în luna octombrie, în colaborare cu Rusia, potrivit agenţiei China Nouă.