Contrabandă cu jucării

Categories EvenimentePosted on

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, ieri, la rampa existentă în cadrul portului Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

În urma controlului au fost descoperite 9.744 seturi cu jucării pentru copii, susceptibile a fi contrafăcute, şi alte 1.440 de seturi cu jucării care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară.

Marfa care purta însemnele distinctive ale unor firme cunoscute, cu o valoare de 500.000 lei dacă ar fi originală, precum şi cea nedeclarată, evaluată la aproximativ 100.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, în vârstă de 22 ani, cu domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.