Copiii, în atenția polițiștilor

Categories SocialPosted on

1 iunie – Ziua Internaţională a Copilului, este un moment important pentru fiecare copil, motiv pentru care poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au organizat mai multe activităţi dedicate acestora.

Astfel, poliţiştii din cadrul IPJ Constanţa au organizat pentru copiii din judeţ Ziua Porţilor Deschise, la care au participat elevii Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu şi cei ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Pecineaga.
Cu această ocazie, elevii au avut prilejul să viziteze sediul Serviciului Rutier, unde le-au fost prezentate autospecialele din dotare şi au participat la un concurs, ce a avut drept scop educarea acestora în vederea cunoaşterii şi respectării normelor rutiere, pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, în urma căruia fiecare copil a obţinut Permisul De Bun Pieton.

De asemenea, la sediul I.P.J. Constanţa au vizitat Serviciile Acţiuni Speciale (S.A.S.) şi Criminalistic, unde le-au fost prezentate poligonul de tragere, armele din dotare şi tehnica folosită în misiuni, câinii special antrenaţi, au urmărit un antrenament de forţă al poliţiştilor din cadrul S.A.S., poliţiştii criminalişti explicându-le metoda amprentării unei persoane şi testarea poligraf.

Totodată, poliţiştii Postului de Poliţie Agigea împreună cu cei ai Agenţiei Naţionale Antidrog – Filiala Constanţa au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii consumului de droguri la sediul Casei de Cultura din Agigea, activitate la care au luat parte peste 100 de elevi din clasele V-VIII şi cadre didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale „Ion Borcea” din Agigea. Cu această ocazie, au fost prezentate materiale video şi au fost iniţiate dezbateri privind consecinţele consumului de droguri şi tutun.