TENIS – Roland Garros: Şi Sorana Cîrstea a jucat în turul trei, dar… a pierdut

Categories SportPosted on

Şi o altă româncă, târgovişteanca Sorana Cîrstea (24 de ani, nr. 26 WTA), s-a calificat în turul 3 al marelui turneu, de “Grand Slam”, parizian!!!

Din păcate, astăzi, în meciul început la ora 14.00, Cîrstea a fost surclasată, într-o numai oră şi 13 minute, cu 1 – 6, 2 – 6, de către a şaptea jucătoare a lumii (şi favorită nr. 6 în turneu), sârboaica Jelena Jankovici (care o învinsese, în turul anterior, pe japoneza Kurumi Nara, cu 7 – 5, 6 – 0)!

În turul întâi, românca a învins-o (foarte) greu, cu 6 – 7 (3 – 7), 7 – 5, 6 – 2, după două ore şi 12 minute de joc, pe canadianca Alexandra Wozniak, numărul 149 WTA, venită din calificări!
Apoi, în turul al doilea, a câştigat ceva mai uşor, în meciul cu brazilianca Teliana Perreira (94 WTA): 6 – 2, 7 – 5.

Cîrstea rămâne cu satisfacţia de a se fi apropiat de cea mai bună performanţă de până acum, într-un turneu de “Mare Slam” (“sferturi de finală”, … tot la Roland Garros, în august 2009, când a ajuns pe locul 23 WTA; apoi, în august 2013, a ajuns pe locul 21 WTA – şi locul 17 stagional! –).

De asemenea, Cîrstea pleacă, de la Paris, cu 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 72.000 de euro.

 

Ce au făcut ceilalţi români, la Roland Garros

 

Iată care a fost şi parcursul celorlaltor sportivi români, participanţi la această ediţie a turneului de tenis de la Roland Garros şi calificaţi pe tablourile principale de concurs.

La simplu masculin, Victor Hănescu a fost eliminat încă din primul tur de la Roland Garros.
Românul a cedat în 4 seturi, în faţa francezului Gael Monfils, favoritul 23, care a învins cu scorul de: 6 – 2, 4 – 6, 6 – 4, 6 – 2.

Horia Tecau si Jean-Julien Rojer s-au calificat, la dublu masculin, în turul 2.
Perechea româno-olandeză a trecut, în două seturi, scor 6 – 4, 6 – 0, de „dublul” francez Adrian Mannarino – Benoit Paire.

Alexandra Cadanţu a fost eliminată în primul tur, de către olandeza Kiki Bertens, cu scorul de: 7-5 (5), 6-1.

În turul al doilea al competitiei pariziene s-a mai calificat şi Monica Niculescu (locul 76 WTA), pe tabolul de simplu feminin.
Ea o a întâlnit-o, în turul al doilea, pe argentinianca Paula Ormaechea (75 WTA), care a învins-o, extrem de greu, pe româncă, cu: 2 – 6, 7 – 5, 6 – 2, după ce “a noastră” a avut… minge de meci, în setul doi, la 5 – 4 (după ce a servit la 5 -3!).
Partida a debutat miercuri seara, însă a fost întreruptă, din păcate, din cauza ploii, la scorul de 6-2, 2-0 pentru romancă, care era “pe val”, în meci!…
Jocul s-a reluat joi, iar Niculescu a servit pentru meci, la 5 – 3 în cel de-al doilea set, a avut minge de meci la 5 – 4 pe serviciul adversarei, însă, în cele din urmă, a pierdut setul, cu scorul de 5-7.
Apoi, în setul decisiv, Niculescu, care nu a putut să uite că a avut meciul în mână şi Victoria în rachetă, a fost învinsă cu scorul de 6-2.
Partida a durat două ore şi 20 de minute!
Pentru calificarea în turul 2, Niculescu va primi un premiu în valoare de 42.000 de euro.

 

Foto: SORANA CÎRSTEA, la Roland Garros – 2014 (Sursa: opentenis.ro)