Cristiano Ronaldo are un rol urias in dezvoltarea unui posibil succesor la Man Utd

Categories Timpul LiberPosted on

Raspunsul lui Manchester United la rapoartele recente despre viitorul lui Cristiano Ronaldo va spune tot ce trebuie sa stiti despre pozitia lor cu privire la o potentiala iesire pentru asul portughez. Rosii nu sunt in mod clar in dispozitie sa primeasca sugestii de mutare in aceasta vara, Ronaldo avand inca un an de contract.

In ciuda faptului ca cluburile sunt legate de serviciile sale, de cinci ori Balonul de Aur este in mod clar inca foarte mult in planurile lui United. Avand in vedere revenirea lui sezonul trecut, este usor de inteles de ce. Chiar si la 37 de ani, Cristiano Ronaldo s-a dovedit a fi scanteia stralucitoare rara intr-un sezon altfel dezastruos, iar lucrurile ar fi putut fi mult, mult mai rau daca nu ar fi fost cele 24 de goluri ale sale.

Dar, dincolo de eforturile sale pe teren, Ronaldo are si un rol important de jucat in sezonul viitor, deoarece United se lanseaza intr-o noua era sub Erik ten Hag. Fara indoiala, noul antrenor se va uita indeaproape la tinerii clubului in urmatoarele saptamani in pre-sezon, dupa ce sa bucurat de mult succes in dezvoltarea talentului la Ajax.

Cheia pentru a aduce urmatoarea generatie va fi ca Ronaldo sa-si transmita experienta. Si printre perspectivele pe care le poate lua sub aripa sa se numara un potential succesor la tronul sau de la Old Trafford.

Alejandro Garnacho a devenit o vedeta a viitorului, cu performantele sale in cursa pentru prima FA Youth Cup din 2011, castigandu-i un loc in echipa de seniori in finalul sezonului trecut. In curand, care va implini 18 ani, fostul star de la Atletico Madrid ar putea avea sansa de a-si pune amprenta, iar Ronaldo stie totul despre cum a trecut la United in adolescenta iar pentru mai multe despre Cristiano Ronaldo pe ivip gasesti mai multe.

„Jucatorii maturi, jucatorii mai in varsta ii pot ajuta intotdeauna pe tinerii jucatori”, a spus Ronaldo pentru Premier League Productions in ianuarie. „Dar, pot sa-ti dau un exemplu, daca iti dau un sfat, chiar daca esti mai tanar decat mine si daca nu implantezi asta in viata de zi cu zi va fi greu.

„Poti vorbi toata ziua cu acea persoana. Daca nu vine din interiorul tau, este imposibil. Imi amintesc cand aveam 18, 19, 20 de ani, niste jucatori batrani vorbesc cu mine si am spus asta: „Cristiano, te stii. trebuie sa se perfectioneze. Ei stiu mai mult decat tine, sunt mai experimentati decat tine’. Au trecut prin multe momente proaste.

„Dar, in opinia mea, principalul lucru este ca ar trebui sa vina din interiorul tau. Ar trebui sa fii mandru de tine, sa te uiti in oglinda si sa spui, asculta, am dat totul. Si cred ca toti ar trebui sa facem asta.

„Individul este cel mai important lucru. Suntem aici pentru a ajuta atunci cand au nevoie de ajutorul meu, de sprijinul meu, de sfaturile mele, eu voi fi numarul unu care sa ajut, dar daca nu vrei ajutorul meu, fa-ti treaba, cauta tu si fa tot posibilul pentru a ajuta echipa.”

Cu siguranta nu exista niciun pericol ca Garnacho sa nu tina cont de sfaturile lui Ronaldo. O privire rapida pe retelele de socializare a adolescentului demonstreaza cat de mult il venereaza pe tanarul de 37 de ani si, fara indoiala, va bucura ocazia de a calca pe urmele lui Ronaldo.

Toate trasaturile sunt acolo. Sarbatoarea, priceperea, increderea si – ceea ce a devenit cel mai evident sezonul trecut – golurile.

Iar Garnacho va primi cu siguranta sprijinul lui Ronaldo daca i se va oferi sansa in sezonul viitor. Portughezul si-a dat deja aprobarea pentru o noua abordare la United, care ar putea intra in vigoare sub indrumarea lui Ten Hag.

„Noua generatie va fi noul viitor pentru club, sunt de acord ca ar trebui sa oferim oportunitati tinerei generatii, desigur, pentru ca ei vor fi viitorul”, a spus Ronaldo la inceputul acestei luni.

„Dar trebuie sa-i ajuti si pe ei sa o puna la locul potrivit, pentru ca presiunea este foarte mare pentru a juca in Premier League, care cred ca este de departe cea mai dificila liga din lume. Si trebuie sa le dai lor. timp, dati-le oportunitatea si lasati-i sa creasca intr-un mod normal, fara presiune, dar cred ca ar trebui sa oferim oportunitati tinerei generatii.”

Sederea lui Ronaldo la Old Trafford poate dura doar inca un an, dar ar putea lasa o mostenire de durata in ultimul sau sezon cu United. In Garnacho, el are destinatarul perfect caruia sa ii inmaneze stafeta pentru a deveni noul talisman al clubului.