Dan Diaconescu va fi judecat pentru șantaj

Categories La ziPosted on

Dan Diaconescu va fi judecat pentru șantaj

Dan Diaconescu a fost trimis în judecată pentru două fapte de şantaj: una săvârşită în 2005, când a cerut 140.000 de euro şi alta în 2009, când a cerut 200.000 de euro, conform Realitatea TV.

Împreună cu patronul OTV, au mai fost trimişi în judecată Doru Pârv, realizator de emisiuni la OTV, şi Mitruş Ghezea, fost realizator la OTV şi director al publicaţiei “Atac la persoană”, ambii acuzaţi tot de şantaj.

Procurorii au menționat în rechizitoru că, în perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu, în calitate de asociat majoritar al SC Ocram Televiziune SRL şi realizator de programe la OTV, l-a ameninţat atât în mod direct, cât şi prin intermediul lui Doru Pârv, pe primarul unei comune din judeţul Arad. Scopul său era să obţină de la primar suma de 200.000 de euro.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria sectorului 1 Bucureşti.

În luna iunie a.c., Dan Diaconescu şi Doru Pârv au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile. Câteva zile mai târziu, instanţa a înlocuit măsura arestării preventive cu interdicţia de a părăsi ţara, decizie prelungită până la 21 noiembrie.