FOTO. Eveniment istoric pentru turismul românesc: prima croazieră cu îmbarcare din Portul Constanţa, după 70 de ani

Categories EconomicPosted on

Astăzi, 27 septembrie, a avut loc un eveniment istoric pentruturismul românesc: nava italiană de croaziere MSC Musica a îmbarcat primii pasageri români direct din România, după o perioada de 70 de ani în care navele doar au operat escale în portul românesc.

Începând din această toamnă, prin parteneriatul dintre agenţia de turism Aerotravel şi linia italiană de croaziere MSC Cruises, românii vor putea pleca în croaziere direct din ţară noastră. Până în acest an îmbarcarea s-a făcut doar din porturi precum Civitavecchia, Genova, Veneţia, Bari, Napoli în Italia, Copenhaga în Danemarca, Kiel în Germania, Marsilia în Franţa sau Barcelona în Spania.

94 de pasageri s-au îmbarcat astăzi pe nava MSC Musica pentru o călătorie de 11 nopţi pe itinerariul: Constanţa – Gythion – Veneţia – Katakolon – Istanbul – Yalta – Odessa -Constanţa. Evenimentul a fost marcat printr-o conferinţă de presă organizată de agenţia de turism Aerotravel, agenţia partenera MSC Cruises, care a încheiat contractul pentru îmbarcări din Constanţa şi prin intermediul căreia pot fi achiziţionate pachetele de călătorie.

“Ne bucurăm că am putut să facilităm accesul pasagerilor români la croaziere. Aerotravel este “preferred seller” al MSC Cruises încă din 2009, când am început vânzarea de pachete de călătorie pe navele italiene. De atunci am înregistrat o creştere exponenţială a numărului de pasageri de la an la an. Pornind de la aceste date, le-am pus în vedere partenerilor noştri italieni potenţialul pe care îl oferă România că piaţă de vânzare pentru croaziere şi ne bucurăm că au acceptat provocarea noastră de a transforma Constanţa în port de îmbarcare, nu doar o escală”, declara Antonio Niţu, director general Aerotravel Lufthansa City Center.

Nava MSC Musica a fost lansată la apă în iunie 2006, are o lungime de 294 metri, 1275 cabine (la capacitate maximă 3013 pasageri), 13 lifturi, 4 restaurante, 15 baruri, casino, teatru, internet cafe, teren de tenis, 3 piscine, 4 facilităţi Spa totalizând 1160 metri pătraţi. În această toamnă agenţia de turism Aerotravel Lufthansa City Center va mai opera încă două curse cu plecare din Constanţa, prima în 8 octombrie, tot de 11 nopţi, pe ruta Constanţa – Gythion – Veneţia – Katakolon – Istanbul – Yalta – Odessa – Constanţa, şi încă una de o durata şi pe o ruta mai scurtă: de 4 nopţi, cu plecare pe 19 octombrie, pe ruta Constanţa – Gythion (Spartă) – Veneţia. Preţurile pentru aceste pachete de călătorie pornesc de la 249 de euro.

Prima debarcare în Constanţa, 3.000 de turişti străini vor vizita oraşul şi împrejurimile

Mâine, pe 28 septembrie, vor debarca în portul din Constanţa cei 90 de turişti români care s-au îmbarcat din Veneţia împreună cu alţi 3000 de turişti străini, în prima croazieră cu debarcare în Constanţa.

Începând de anul viitor agenţia de turism Aerotravel va opera 11 plecări din Constanţa şi va facilita turiştilor români accesul la croazierele italiene pe mai multe itinerarii. Informaţii despre acestea vor fi valabile pe site-urile agenţiei: www.aerotravel.ro şi www.ecroaziere.ro.

Odată cu transformarea Constanţei în port de îmbarcare, numărul turiştilor români şi străini care vor vizita oraşul va creşte. În zilele de îmbarcare, turiştii străini de pe vas au posibilitatea de a vizita oraşul şi împrejurimile individual sau în tururi organizate de personalul de la bordul navei şi de oficialităţile portuare ale oraşului Constanţa. Oficialităţile Aerotravel estimează că în decursul anului viitor peste 50.000 de turişti străini vor proveni de pe navele de croazieră, dintre care 33.000 de pe navele MSC operate prin agenţia Aerotravel.

În 2014 numărul pasagerilor români care se vor îmbarca pe navele de croazieră, din România sau din alte porturi europene, va ajunge la peste 4.000.