Iarna a pus stăpânire pe Constanța. Iată urmările

Categories EvenimentePosted on

Pe parcursul nopţii trecute s-au înregistrat câteva probleme datorate fenomenelor meteorologice, însă cea mai mare parte dintre ele au fost remediate.

Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică s-au înregistrat avarii după cum urmează:
* Sat Darabani – avaria a fost remediată;
* Comuna Chirnogeni – 22 gospodării au rămas fără curent electric – avaria a fost remediată;
* Sat Lipniţa a fost fără curent electric, dar la jumătate de sat problema a fost remediată în cursul nopţii.
* Municipiul Constanţa – 3 străzi afectate în zona Piaţa Ovidiu (str. Cantacuzino, str. Ovidiu, str. 1989) – pentru remedierea acestei avarii se va interveni în cursul zilei de astăzi;
* Hîrşova – 2 străzi afectate (str. Lunei şi str. Carpin) – pentru remedierea acestei avarii se va interveni în cursul zilei de astăzi;
* Mihail Kogălniceanu – Fostul CAP – pentru remedierea acestei avarii se va interveni în cursul zilei de astăzi.

Din punct de vedere al alimentării cu apă nu sunt probleme în judeţ.

La această oră există o restricţie de circulaţie pentru autovehiculele de peste 7,5 tone pe toate drumurile naţionale care străbat judeţul.

Începând de astăzi, ora 05.00 – au fost închise DN 22, sectorul de drum Ovidiu-Mihai Viteazul (limita de judeţ) şi DN 22A Hârşova – Tulcea. Menţionez că acesta este o măsură preventivă, dispusă de autorităţi.

Din cauza vântului foarte puternic, în continuare sunt suspendate manevrele în toate porturile de la Marea Neagră, inclusiv pe Canalul Dunăre-Marea Neagră de la kilometrul 0 la 15.

Pe parcursul nopţii s-au înregistrat 11 autoturisme blocate în trafic, pe drumuri comunale, judeţene şi naţionale. Totodată, utilaje ale primăriilor, Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri – Secţia Drumuri Naţionale au intervenit şi au adus în siguranţă, în cea mai apropiată localitate, 11 autoturisme în care se aflau 45 pasageri.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au înregistrat abateri la regimul rutier.