Italianul reținut pentru braconaj a fost eliberat sub control judiciar

Categories EvenimentePosted on

Parchetul Tribunalului Constanţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi a instituit controlul judiciar faţă de cetăţeanul italian, de 30 de ani, cercetat pentru braconaj. Cercetările continua pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a acestuia.

Reamintim că la data de 10 octombrie a.c., acţionând pe linia combaterii faptelor de braconaj cinegetic, sub coordonarea I.G.P.R., poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Constanţa au depistat în flagrant pe fondul de vânătoare din localitatea Cotu Văi, şapte cetăţeni italieni, cu vârste cuprinse între 25 şi 76 ani, care desfăşurat activităţi de vânătoare la specia ciocârlie de câmp, fără a respecta autorizaţia de vânătoare.

În urma extinderii cercetărilor, aceiaşi poliţişti au efectuat o percheziţie la o unitate hotelieră din Saturn unde erau cazaţi bărbaţii, de unde au ridicat, de la un cetăţean italian, de 30 ani, 7 arme şi 561 de bucăţi de muniţie de vânătoare calibrul 12.

În acest caz, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore a respectivului bărbat, care a fost introdus în arestul IPJ Constanţa. Toate celelalte persoane sunt cercetate în stare de libertate pentru braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

De asemenea, acţionând pe aceiaşi linie a combaterii braconajului, la data de 15 octombrie a.c., poliţişti Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Constanţa, sub coordonarea Direcţiei de specialitate din cadrul IGPR, au desfăşurat şi alte activităţi similare, depistând în Cernavodă, doi cetăţeni italieni, de 50 şi 53 de ani, rezidenţi în România, care se pare că organizau partide de vânătoare în zonele şi pădurile din apropierea localităţii anterior menţionate.

Cu această ocazie, poliţiştii au efectuat percheziţii la locul de depozitare al armelor şi la o unitate hotelieră din localitate, unde erau cazaţi bărbaţii, identificând 15 arme de vânătoare calibrul 12, 20, 28, peste 11.000 de bucăţi de muniţie şi 610 ciocârlii de câmp. De asemenea, la controlul efectuat asupra unui autoturism al unuia dintre cetăţenii italieni, poliţiştii au depistat 6 arme de vânătoare semiautomate calibrul 12 şi 20, respectiv 1.200 de cartuşe.

Întreaga cantitate de muniţie, armele de vânătoare, precum şi vânatul au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Persoane în cauză sunt cercetate în stare de libertate pentru braconaj cinegetic, urmând a fi stabilit prejudiciul creat, iar la finalul anchetei poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase vor propune măsuri legale în consecinţă.