Proxenet condamnat la închisoare în Spania, reținut în Constanța

Categories EvenimentePosted on

Poliţiştii Biroului Urmăriri au identificat şi reţinut ieri un bărbat, de 37 de ani, din municipiul Constanţa, pe numele căruia era emis mandat de executare a pedepsei închisorii de 6 ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de minori.

La aceeaşi dată, la ora 16.00, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale, compartimentul Criminalitate Itinerantă, în colaborare cu poliţiştii spanioli au identificat şi reţinut un bărbat, de 38 de ani, din localitatea Lumina, judeţul Constanţa, pe numele căruia era emis Mandat European de Arestare, emis de Tribunalul de Primă Instanţă nr. 4 din El Ehido, Almeria – Spania, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, agresiune sexuală, ameninţare, proxenetism si reţinere ilegală, conform articolele 177 bis 1 şi 6, 188, 179, 169, 163, din Codul Penal Spaniol, fapte pedepsite cu închisoarea de până la 12 ani.

Persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa – Secţia Penală, care a dispus reţinerea acestuia pe un termen de 24 de ore, începând cu data de 27 mai a.c., orele 16.35.