Lupul moralist: Scandal la conferinţa lui Severin despre corupţie

Categories La zi, trimitere stanga (cu foto)Posted on

Lupul moralist: Scandal la conferinţa lui Severin despre corupţie

O conferinţă a europarlamentarului Adrian Severin pe tema corupţiei, susţinută vineri, la Fundaţia Europeană Titulescu, patronată de fostul premier Adrian Năstase, a fost întreruptă de două tinere care i-au cerut demisia.

Acestea au avut casetofoane la care au pus înregistrări audio despre scandalul de corupţie în care este implicat Severin.

Astfel, s-a auzit în sală înregistrarea audio a materialului făcut de jurnaliştii de la “Sunday Times”, care l-au acuzat la începutul acestui an pe Adrian Severin că este implicat într-un scandal de corupţie.

Prima dintre cele două tinere a pornit înregistrarea audio la volum ridicat, la circa 20 de minute de la începerea conferinţei.

Ea a fost rugată iniţial de moderatorul evenimentului să ajusteze volumul, iar în urma refuzului a fost scoasă din sală de către o persoană din staff-ul fundaţiei.

Apoi, o a doua tânără a pornit un casetofon, cu aceeaşi înregistrare, dar și ea a fost scoasă din sală.

Adrian Severin şi-a întrerupt discursul pentru câteva momente, după care a continuat să vorbească, ignorând ceea ce se întâmpla în sală.

Una dintre cele două tinere care au protestat a declarat că se numeşte Raluca Dan şi că doreşte ca Adrian Severin să demisioneze din PE.

Aceasta i-a strigat lui Adrian Severin: “Atâta ipocrizie nu am mai văzut!”.

Întrebată din ce organizaţie face parte, ea a spus că este o tânără militantă şi că a ales să protesteze în calitate de “simplu cetăţean”.

Adrian Severin susţine o conferinţă pe tema corupţiei, fără a face nici o referire la scandalul în care este implicat la PE, spunând că tema i-a fost inspirată de acuzaţiile de corupţie aduse României la ultima dezbatere în PE privind aderarea la Schengen.

La intrare a în sediul Fundaţiei Titulescu, mai mulţi tineri au distribuit din partea organizaţiei “România Curată” afişe cu mesajul “Severin Out! Mulţumim că aţi ales demnitatea, demisionând din Parlamentul European“.