Mangalia: „Să vorbim… Gramatică”, la Liceul „Callatis”

Categories Cultura-educatiePosted on

Aflat la cea de a III – a ediţie, concursul “Să vorbim …Gramatică/ Let’s speak …Grammar” a devenit, anul acesta, un proiect de amploare, ce s-a adresat atât cadrelor didactice, cât și elevilor. Coordonatorii concursului, prof. Cristina Angheluță și prof. Simona Gherfi, împreună cu echipa de proiect și partenerii, și-au propus să atragă elevi și cadre didactice din cât mai multe zone ale ţării, treisprezece școli, din zece județe, participând în acest an!

Activitățile cuprinse în program au fost multiple: concurs de gramatică în limba română şi engleză, concursuri de creativitate, simpozion adresat cadrelor didactice, concurs interdisciplinar “Funny numbers”, dar şi concursul, pentru cei mai mici învăţăcei, “Spelling Bee”. Concursul de limba engleză “Spelling Bee” şi-a propus să îşi găsească adepţi printre elevii de la toate şcolile din Mangalia. După etapa de preselecţie, desfăşurată în fiecare dintre şcolile participante la acest proiect, elevii selectaţi s-au întâlnit sâmbătă, la Liceul Teoretic „Callatis”, din Mangalia, pentru a se duela în cuvinte din vocabularul englez, în etapa finală a întrecerii.. Elevii câştigători au fost răsplătiţi cu diplome şi cărţi, oferite de către sponsori, SC Eco Corsa SRL si Uniscan Grup Educaţional, în cadrul festivităţii de premiere ce s-a desfăşurat în aceeaşi zi, în sala de festivităţi a liceului. Tot atunci a fost lansat şi primul număr al revistei „The Little Starfish”, ce adună materiale concepute de către elevii claselor a IV- a B şi a V- a A de la Liceul Teoretic Callatis.

Urmează simpozionul „Să vorbim… Gramatică” (15 – 22 iunie)

Următoarea etapă a proiectului este constituită de organizarea simpozionului “Să vorbim …Gramatică / Let’s speak… Grammar”, în perioada 15- 22 iunie, şi de apariția revistei cu acelaşi nume, în care vor fi publicate materialele cadrelor didactice participante la manifestări.
Desfăşurat în parteneriat cu Clubul Rotary Mangalia, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, cu Centrul Cultural “Callatis”, cu Organizația “Salvați copiii” şi cu Primăria Municipiului Mangalia, acest proiect nu ar fi fost posibil fără implicarea profesorilor din şcolile din Mangalia, dar şi din cele 10 județe participante.