Medicii de familie nu semnează contractul-cadru cu CNAS

Categories La ziPosted on

Medicii de familie nu semnează contractul-cadru cu CNAS

Medicii de familie nu vor semna contractul-cadru cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat vineri preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei, Doina Mihăilă.

“Suntem în aceeaşi situaţie din luna martie. Am crezut că vor urma nişte negocieri pentru schimbarea actelor normative care stau la baza semnării noului contract. În aceste două luni, nu s-a întâmplat nimic, cu excepţia unei întâlniri la CNAS, în care ni s-a cerut să discutăm despre normele la contractul cadru. În acest moment, decizia este aceeaşi – nu semnăm”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Doina Mihăilă.

Mihăilă a adăugat că medicii doresc modificarea a trei acte normative, respectiv a contractului-cadru, a ordonanţei privind permanenţa şi a actului privind informatizarea şi raportarea on-line.

“Este anormal ca atunci când semnezi un contract între două părţi, o singură parte să-şi impună punctul de vedere. Există o idee la nivelul Casei Naţionale pe care ne-au împărtăşit-o, cum că ei ar fi finanţatorii şi noi trebuie să fim de acord. Cu regret, anunţ toţi factorii decidenţi că nu sunt finanţatori, ci sunt administratorii banilor oamenilor”, a susţinut preşedintele Federaţiei Patronatelor de Medicina Familiei.

Doina Mihăilă a subliniat că dacă până la sfârşitul lunii nu se vor face modificări în privinţa acestor acte normative, medicii de familie îşi rezervă dreptul de a nu încheia contracte cu CAS:

“Dacă semnăm contractul, ne autodesfiinţăm într-o lună”.