Primăria Constanța a dat pensionarilor pui cu salmonella?

Categories EvenimentePosted on

Primăria Constanța a oferit pensionarilor pachete care conțineau pui de la Avicola Călărași. Fabrica este însă în centrul unui imens scandal, după ce s-a descoperit că tone întregi de produs au fost contaminate cu salmonella.
”Am luat pachetul luni și am observat astăzi că provine de la Avicola Călărași. Am văzut la televizor că puii ăștia au salmonella. Ne este frică să-i mâncăm”, spune un pensionar.

Avicola Călărași a livrat cantităţi importante de carne de pui alterată şi către magazinele din lanţul SELGROS, conform unui comunicat al DNA. Pulpele de pui recepţionate în data de 11.09.2013 prezentau un miros rânced, închis, iar, în paleţii de marfă au fost identificate produse mâncate şi excremente de rozătoare. La o livrare din data de 11.09.2013, către un magazin Selgros din Brăila, în carnea de pui ambalată au fost identificate excremente şi şoareci vii, se arată în referatul întocmit de DNA. În aceste condiţii, reprezentanţii lanţului de magazine Selgros Cash & Carry au retras cantităţi industriale de carne de pui aparţinând Avicola Călăraşi şi au suspendat contractul cu producătorul.

Anul trecut, Primăria Constanța a dat pensionarilor pui cu… apă.

“La distribuţia pachetelor oferite de Primăria Constanţa din perioada 15-19 octombrie 2012, s-a constatat la unul dintre transporturile de pui că aceştia conţineau mai multă apă decât de obicei, apă congelată, motiv pentru care a fost solicitată societatea responsabilă şi aceasta ne-a schimbat imediat întreaga cantitate”, a declarat atunci Iulia Zahariciuc, director Direcția de Achizitii și Distribuție Ajutoare Constanța.