Cu Pavel retrogradat, polițiștii de la Crimă Organizată își încordează mușchii: au capturat 244 de grame de cannabis

Categories EvenimentePosted on

Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa acţionând în vederea combaterii traficului şi consumului ilicit de droguri în zona unităţilor de învăţământ de pe raza municipiului Constanţa au prins în flagrant în data 28.10.2013, ora 12.00 pe B.A.L. de 24 ani, R.C. de 17 şi P.D.F., de19 ani, toţi din Constanţa, în imediata apropiere a unui liceu, în timp ce deţineau în mod ilicit în vederea vânzării, cantitatea de 25 grame cannabis porţionat la aproximativ 1-1,5 grame şi pentru care pretindeau suma de 70 lei/gram.

Cercetările s-au extins sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.-Serviciul Teritorial Constanţa, iar în cursul aceleiaşi zile, în baza autorizaţiei de percheziţie emise de Tribunalul Constanţa, la domiciliul lui B.A.L., sub pat, a fost identificată o pungă ce conţinea cantitatea totală de 244 grame cannabis.

Celor trei li s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc, faptă pedepsită cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.
Din cercetări poliţiştii au stabilit că B.A.L. procura drogurile pe relaţia Spania-România, iar prin intermediul celorlalţi doi învinuiţi, le vindeau elevilor din mai multe unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Constanţa.
Faţă de B.A.L., procurorul D.I.I.C.O.T.-S.T.C. a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data de 29.10.2013 acesta a fost prezentat instanţei de judecată ce a dispus arestarea sa pe o perioadă de 29 de zile, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic ilicit de droguri de risc.