OFICIAL. Șef din Poliția Constanța, cercetat pentru dare de mită

Categories EvenimentePosted on

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa efectuează cercetări faţă de inculpaţii IRIMIA NICOLAIE şi CAZACU IONEL, comisar şef de poliţie în cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, şef al Biroului Urmăriri, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, în forma autoratului, respectiv, a complicităţii la infracţiunea de dare de mită.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, la data de 01.11.2013, inculpatul IRIMIA NICOLAIE, prin intermediul inculpatului CAZACU IONEL, i-a oferit denunţătoarei, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, suma de 1.000 euro, cu titlu de mită, în vederea adoptării de către magistratul procuror a unei soluţii de netrimitere în judecată într-un dosar penal, în care inculpatul IRIMIA NICOLAIE era cercetat pentru comiterea unei infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Suma de 1.000 euro a fost remisă în mod efectiv de către inculpatul CAZACU IONEL unui alt denunţător, care urma a le facilita inculpaţilor predarea banilor către procuror. Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 02.11.2013, procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor IRIMIA NICOLAIE şi CAZACU IONEL, urmând ca aceştia să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Curtea de Apel Constanţa.

La instrumentarea acestui dosar, procurorii au colaborat cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. Constanţa şi au beneficiat de sprijinul ofiţerilor specializaţi din cadrul D.I.P.I.