Captura săptămânii, la Medgidia: 600 litri de motorină, furate din vagoane-cisternă

Categories EvenimentePosted on

În cea de-a doua parte a săptămânii în curs, două echipaje de jandarmerie, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Constanţa, au blocat, lângă Medgidia, o autoutilitară „Ford”, în care se aflau patru persoane şi aproximativ 600 de litri de produs petrolier, cu miros şi aspect specific motorinei. Astfel, a fost realizată captura săptămânii. Ne propunem să anunţăm (şi) aceste recorduri, la sfârşitul fiecărei săptămâni, pentru a ne da seama care mai este „barometrul” infracţionalităţii, pe acest palier, al pungaşilor „de rând”.

Din informaţiile pe care jandarmii din Megdgidia le aveau, reieşea faptul că, în ultima săptămână, mai multe persoane sustrăgeau produse petroliere, din vagoanele – cisternă, şi încarcau combustibilul în maşini cu numere de Bulgaria. În timp ce patrulau pe lângă tronsonul de cale ferată Medgidia- Tulcea, militarii – jandarmi au observat o autoutilitară marca Ford, cu numere de Bulgaria, care se afla în imediata apropiere a linilor. Echipajele au blocat dubiţa şi i-au somat pe cei din interiorul acesteia să coboare. La controlul efectuat, în spatele maşinii au găsit patru butoaie pline (două de plastic şi două din metal), cu produs petrolier cu miros şi aspect specific motorinei, aproximativ 600 de litri.

Cei patru, Ionuţ G., de 33 ani, Marian G., de 44 ani, Iulian S., de 24 ani, Laurenţiu B., de 45 ani, din Medgidia au declarat că nu au acte şi că motorina au cumpărat-o de la şoferii de pe Tiruri. Din cercetările de la faţa locului a rezultat că prin zonă nu a fost niciun Tir, mai mult, pe acolo a trecut o garnitură de tren, cu aproximativ 40 -50 de minute înainte. Celor patru le-au fost întocmite actele de constatare pentru fapta de furt calificat, acestea urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia.