Directorul SC Termica Distribuție Năvodari și ginerele său, arestați preventiv

Categories EvenimentePosted on

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au propus astăzi luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Manu Vasile Alexandru și Găliceanu Marian. Primul este acuzat de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese, prev. de disp. art. 2531 Cod penal, constând în aceea că în calitate de director la SC TERMICA DISTRIBUŢIE NĂVODARI SRL, persoana juridică la care asociat unic este oraşul Năvodari, a încheiat contracte cu SC CSI ENERGO ELECTRIC SRL, în perioada 2011 – 2013, prin care s-au realizat foloase materiale pentru ginere său Găliceanu Marian, administrator la societatea comercială beneficiară a contractelor încheiate. Găliceanu Marian este acuzat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la conflict de interese prev. de disp. art. 26 C.pen., rap. la art. 2531 C.pen., constând în aceea că având calitatea de administrator la SC CSI ENERGO ELECTRIC SRL şi fiind ginerele inculpatului Manu Vasile Alexandru, a acceptat încheierea contractelor cu SC TERMICA DISTRIBUŢIE NĂVODARI SRL, în perioada 2011 – 2013 obţinând astfel, pentru sine foloase materiale.

În fapt, s-a reţinut că, la data de 30.12.2011 între SC TERMICA DISTRIBUŢIE NĂVODARI SRL, reprezentată de inculpatul MANU VASILE ALEXANDRU, în calitate de beneficiar şi SC CSI ENERGO ELECTRIC SRL, reprezentată de inculpatul GĂLICEANU MARIAN, în calitate de executant, s-a încheiat contractul de execuţie lucrări nr. 2983/2011, având ca obiect lucrări de reamenajare fântână arteziană din parcarea centrului cultural şi reamenajare sens giratoriu din intersecţia străzilor Constanţei şi Albinelor şi relocare staţie Pescar; preţul convenit fiind de 429.838,71 lei, la care s-a adăugat taxa pe valoare adăugată în valoare de 103.161,29 lei; contractul încheiat între părţi nefiind consecinţa unei selecţii de ofertă.

La data de 27.12.2012, între aceleaşi părţi, SC TERMICA DISTRIBUŢIE NĂVODARI SRL şi SC CSI ENERGO ELECTRIC SRL, reprezentate de aceiaşi inculpaţi s-a încheiat contractul de închiriere utilaje şi mijloace de transport nr. 3890/27.12.2012; şi cu acest prilej locatarul nu a fost urmată nicio procedură privind selecţia ofertanţilor.
În urma încheierii contractelor dintre cele două societăţi, inculpatul GĂLICEANU MARIAN, în calitate de ginere al inculpatului MANU VASILE ALEXANDRU, a dobândit în mod direct un folos material prin derularea celor două contracte.
Conform fişei contabile a SC CSI ENERGO ELECTRIC SRL existentă în contabilitatea SC TERMICA DISTRIBUŢIE NĂVODARI SRL, societatea comercială administrată de GĂLICEANU MARIAN a primit de la SC TERMICA DISTRIBUŢIE NĂVODARI SRL suma totală de 690.146,59 lei în perioada 04 ianuarie 2012- 17 iunie 2013.

Propunerea de arestare preventivă formulată a fost înaintată Curţii de Apel Constanţa, spre competentă soluţionare.