Tulcea: 275 kg de peşte şi 19 plase monofilament ilegale, capturate de poliţiştii de frontieră

Categories EvenimentePosted on

În cursul zilei de ieri, acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol, în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) – Tulcea au confiscat 275 kilograme de peşte, din diferite specii, şi 19 plase monofilament, a căror deţinere şi utilizare este interzisă prin Lege.

Astfel, poliţiştii de frontieră i-au depistat, pe raza localităţii Baia, judeţul Tulcea, pe P.A., în vârstă de 34 de ani, şi M.I., în vârstă de 31 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, în timp ce transportau, cu un atelaj „hipo”, mai multe plase monofilament, cu captură de peşte.
În urma verificărilor au fost descoperite 19 plase monofilament, în lungime de 1472 metri, ca şi 160 kilograme de peşte, din specia caras.

Tot ieri, în jurul orei 15.05, poliţiştii de frontieră au oprit, pentru control, pe Braţul Sfântu Gheorghe, din Delta Dunării, o ambarcaţiune cu motor, condusă de C.V., în vârstă de 27 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.
În urma verificării ambarcaţiunii, a fost găsită cantitatea de 115 kilograme de peşte, din specia scrumbie, care nu a putut fi justificată cu documente legale.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, cantitatea de 275 kilograme de peşte, care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite acte de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale” şi „deţinere şi folosire la pescuit a plaselor monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. nr. 23 / 2008, modificată şi aprobată prin Legea nr. 317 / 2009.