Rusalka, paradisul bulgar

Categories Cultura-educatiePosted on

O zonă aflată în inima unei rezervaţii naturale numit Golful Părăsilor, cu mare adăpostită de stânci. Se ajunge foarte uşor, direct pe DN E87. După ce întâlniţi în cale panoul care anunţă localitatea Kavarna, faceţi stânga, iar indicatoarele vă vor conduce la Rusalka. Nu este o staţiune în adevăratul sens al cuvântului, locurile de cazare nu sunt exagerat de multe însă peisajul spune totul la peste 100 de metri înălţime de mare. Pentru este destul de îngustă, motiv pentru care la mal veţi găsi pietriş, cărat cu tractorul pentru a lărgi plaja.

Preţurile nu sunt mari şi aveţi posibilitatea să faceţi şi scufundări. Şi dacă ajungeţi la Rusalka, mai faceţi încă 20 de km şi trebuie să vedeţi Tyulnevo, un sat micuţ dar cu o vegetaţie extraordinară. Aici nu există nisip sunt doar stâncile de pe care puteţi admira marea. În schimb sunt pensiuni cochete unde pentru 10 euro pe zi mâncaţi, dormiţi şi vă relaxaţi. Câteva idei pentru excursii pe care le-am primit şi noi de la localnici: Kameny Briag (malul stâncos) cu multiple peşteri şi recifuri şi Yalata renumită pentru relief stâncos pentru amatorii de căţărări.

Amatorii de peşteri ar trebui să reţină că marea a format în zona peste 40 de peşteri, unele cu picturi lupestre primitive.