Simptome de cancer ce nu pot fi ignorate!

Categories trimitere dreapta, ViațăPosted on

Simptome de cancer ce nu pot fi ignorate!

Pentru bărbați există unele simptome care pot anunța cancerul. Din păcate, acestea sunt ignorate, iar bărbații evită să meargă la medic pentru un consult care, de multe ori, poate fi salvator.

Iată câteva dintre aceste simptome:

– Modificări la nivelul mamelonului sau ale testiculelor. La bărbați, cancerul mamar este o formă rară, totuși există, iar orice modificare la nivelul mamelonului trebuie verificată de medic. Sfatul este similar pentru modificările la nivelul testiculelor.

– Dureri sâcâitoare. Durerea persistentă, localizată într-un anumit punct, poate fi un indiciu pentru o dezvoltare a cancerului.

– Modificări ale ganglionilor limfatici. Ganglionii care se măresc progresiv, pe o perioadă mai lungă de o lună, trebuie să fie consultați de doctor.

– Febră prelungită. O perioadă mai lungă de febră, aparent fără motiv, poate fi un semn al cancerului.
– Pierdere în greutate. Dacă pierdeți mai mult de 10% din greutate în câteva săptămâni, nejustificat, trebuie să vizitați un doctor.

– Depresie. Durerile abdominale asociate cu depresia pot conduce la un cancer pancreatic.

– Oboseală cronică. O stare de oboseală permanentă, plus o ușoară stare febrilă ar trebui să ne trimită la doctor.

– Probleme la înghițire. Un cancer gastrointestinal ar putea provoca dificultăți la înghițire.

– Sângerări nejustificate. Dacă tușiți sau expectorați cu sânge, mergeți la spital. Totodată, un cancer de colon v-ar putea face să depistați sânge în scaun sau în urină.