Percheziții la Vama Ploiești: Cornel Costea, șeful vămii, arestat 29 de zile pentru luare de mită

Categories La zi, trimitere dreaptaPosted on

Percheziții la Vama Ploiești: Cornel Costea, șeful vămii, arestat 29 de zile pentru luare de mită

UPDATE 3

Cornel Costea, șeful Vămii Ploiești, a primit vineri dimineață mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce anchetatorii DNA îl reținuseră cu o zi în urmă pentru cercetări în legătură cu acuzația de  luare de mită.

Cornel Costea a primit joi suma de 10.000 lei printr-un intermediar al unui denunţător, patron al unei firme, fiind prins in flagrant delict de procurorii anticorupţie.

UPDATE 2

Cornel Costea, şeful Biroului Vamal Ploiesti, a fost reţinut joi de procurorii DNA pentru 24 de ore, fiind acuzat de luare de mită.

UPDATE 1

Şeful Vămii Ploieşti a fost ridicat joi de procurorii DNA și urmează să fie adus la DNA Bucureşti, pentru audieri.

Procurorii DNA Bucureşti au ridicat de la sediul Biroului Vamal Ploieşti mai multe dosare şi un plic cu acte din vamă.

Autoritățile au demarat joi dimineață o serie de percheziţii la Vama Ploieşti, în cadrul unei acțiuni care vizează mai multe firme de import-export de legume şi fructe. Vama Ploieşti este considerată una dintre cele mai profitabile instituţii ale statului român, relevă Antena 3.

Mai multi angajaţi ai Autorității Naționale a Vămilor sunt suspectaţi de luare de mită, iar procurorii DNA efectuează audieri în biroul directorului vamal.

Acţiunea a fost organizată în baza unor informaţii despre presupuse acţiuni ilegale printre care luare de mita şi evaziune fiscală.

Acţiunea procurorilor DNA face parte dintr-o serie de operaţiuni de combatere a corupției din vămi, desfășurată în ultima perioadă. În cadrul descinderilor, au avut loc zeci de reţineri şi arestări în rândul lucrătorilor din vămi.