CERNAVODĂ: 460 litri de motorină furată de pe un şlep bulgăresc şi vândută unui român

Categories EvenimentePosted on

În data de 10.08.2014, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă, aflaţi în misiune în zona de competenţă pe fluviul Dunărea, au observat o barca din lemn, tip lotcă, cu motor, care era legată de un şlep motor, sub pavilion Republica Bulgaria.

În urma verificărilor, în barca din lemn au fost găsite trei butoaie metalice, încărcate cu produs petrolier, pentru care cetăţeanul român C.N., în vârstă de 36 ani, domiciliat în judeţul Constanţa, nu a putut prezenta documente justificative.

Bărbatul în cauză a declarat că s-a înţeles cu un membru de echipaj, de pe şlepul – motor, pentru a intra în posesia unei cantităţi de motorină.

Cercetările la bordul şlepului – motor, desfăşurate în prezenţa comandantului, au scos la iveală faptul că mecaniul – şef, cetăţeanul bulgar K.I.D., în vârstă de 57 ani, a sustras cantitatea de 460 litri de motorină, din tancul de combustibil, şi i-a oferit-o cetăţeanului român.

Poliţiştii de frontieră au ridicat, în vederea confiscării, cei 460 litri de motorină, evaluaţi la 2.070 lei, precum şi barca cu motor, bunuri evaluate la aproximativ 4.000 lei.

Cetăţeanul român şi marinarul bulgar sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 din Legea 86 / 2006.