Aproximativ 30.000 de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în portul Constanţa Sud Agigea

Categories EvenimentePosted on

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu reprezentanţii Biroului Vamal Constanţa Sud, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din direcţia China 29.340 jucării pentru copii şi 3.850 ambalaje pentru jucării susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de 1.300.000 lei dacă ar fi originale.

În data de 29.04.2013, în intervalul orar 11.30 – 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat controlul a două containere sosite din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite 33.190 articole reprezentând jucării pentru copii şi ambalaje pentru jucării, bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.300.000 lei dacă ar fi originale.
Marfa, care purta însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute, a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali pentru a fi trimisă spre expertizare.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, o persoană de sex feminin cu cetăţenie chineză, în vârstă de 50 ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.