Edilul din Medgidia, prezent la Forumul Economic Europa-Asia

Categories PoliticaPosted on

În perioada 11-14 decembrie, în districtul Gebze din Istanbul a avut loc Forumul Economic Europa-Asia, la iniţiativa Primăriei Istanbul, Camerei de Comerţ şi Industrie şi Asociaţiei Patronale din Industrie şi Comerţ. La eveniment, au fost prezente cu delegaţii 19 ţări, printre care şi România. Printre alţii, din delegaţia României a făcut parte şi primarul municipiului Medgidia, Marian Iordache.

În cadrul forumului, el a prezentat proiectul „Parc industrial la Medgidia”, precum şi invitaţia către delegaţiile celor 19 state prezente, de a analiza şi contacta Primăria Medgidia, pentru implementarea proiectului.
În altă ordine de idei, în data de 13 decembrie, a avut loc o întâlnire cu
reprezentantul primarului general al oraşului Bursa şi prefectul oraşului Bursa, Münir Karaoğlu.

În acest cadru, primarul Marian Iordache a prezentat situaţia Seminarului musulman şi a Băii turceşti de la Medgidia, aflate în proprietatea Muftiatului Cultului Musulman din România, obiective de interes public local.

El a spus că, pentru acestea sunt necesare lucrări de reconstrucţie, reabilitare şi amenajare, solicitând autorităţilor de la Bursa sprijin financiar şi logistic. Din discuţiile purtate, a rezultat sprijinul ferm al părţii turce pentru realizarea obiectivului. Toţi cei prezenţi au apreciat importanţa acestui obiectiv şi nevoia realizării unui parteneriat puternic între primăria Bursa şi primăria Medgidia, bazat pe acordul de înfrăţire semnat în acest an între Mudanya şi Medgidia.