Funcţionari din Primăria Capitalei, condamnaţi la închisoare pentru corupţie

Categories La ziPosted on

Funcţionari din Primăria Capitalei, condamnaţi la închisoare pentru corupţie

Un consilier juridic în cadrul Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti şi un referent au fost condamnaţi la patru ani de închisoare, respectiv cinci, de către Tribunalul Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti, l-a condamnat la cinci ani de închisoare pe Gabi Paraschiv, referent în Primăria Capitalei, pentru trafic de influenţă. În cazul acestuia instanţa a aplică pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pe o perioadă de doi ani şi a dedus reţinerea şi arestarea preventivă de la 8 noiembrie 2010 la zi.

Totodată, Tribunalul a menţinut măsura arestării preventive a acestuia.

Alături de Paraschiv, Tribunalul l-a condamnat la patru ani de închisoare pe Constantin Rareş Neagu, consilier juridic în cadrul Primăriei Capitalei, aplicându-i şi acestuia pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi, precum dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a ocupa funcţia sau de a exercita profesia de consilier juridic în cadrul unei instituţii de stat, pe o perioadă de doi ani.

Şi în cazul acestuia instanţa a menţinut arestul preventiv.

Totodată, instanţa i-a obligat pe cei doi la plata a câte 11.000 de lei fiecare, dreptcheltuieli judiciare către stat.

Decizia poate fi contestată cu apel în termen de 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi de la comunicare pentru cei doi funcţionari.