Securitate a la James Bond la licitaţiile pentru autostrăzi

Categories Economie, La ziPosted on

Securitate a la James Bond la licitaţiile pentru autostrăzi

Pentru a limita la minimum posibilitatea de fraudare, Ministerul Transporturilor a luat măsuri sporite de securitate la desfăşurarea licitaţiilor pentru atribuirea a patru contracte de construcţie de autostrăzi. Astfel, accesul în sediul Centrului de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică (CESTRIN), din subordinea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va fi restricţionat la maximum în perioada 15 februarie-15 aprilie 2011.

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a semnat un ordin prin care vor fi instituite măsuri sporite de securitate în timpul atriburii contractelor de proiectare şi execuţie a tronsoanelor de autostradă Lugoj-Deva, Nădlac-Arad, Orăştie-Sibiu şi Timişoara-Lugoj. Potrivit ordinului, uşile încăperilor în care se vor derula procedurile vor fi încuiate şi descuiate doar de anumite persoane, iar cheile vor fi predate în plicuri sigilate, toată acţiunea urmând să se desfăşoare sub supraveghere video.

Potrivit ordinului, CNADNR trebuie să asigure prezenţa observatorilor Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice. Accesul în clădirea CESTRIN se va permite doar pe la intrarea principală, pe baza prezentării actelor de identitate sau legiţimatiilor care fac dovada calităţii de membru în comisiile de evaluare a ofertelor, de expert cooptat, de observator desemnat în cadrul procedurilor, precum şi de angajat al CESTRIN.

Tronsoanele de autostradă Nădlac-Arad şi Lugoj-Deva au ca termen de proiectare şi executie doi ani şi şase luni. Cele două loturi din Timişoara-Lugoj au o lungime de 35,1 km, iar Orăştie-Sibiu, de 82 km.