Scrisoarea de intenţie către FMI: Metrorex, RATB și CFR Călători vor majora prețurile

Categories La ziPosted on

Scrisoarea de intenţie către FMI: Metrorex, RATB și CFR Călători vor majora prețurile

În cadrul negocierilor cu FMI, Guvernul s-a angajat că va permite prin lege regiilor de transport Metrorex şi RATB să majoreze tarifele cu mai mult decât rata inflaţiei, pentru ca aceste companii să-şi poată acoperi cheltuielile curente din venituri, precizează Antena 3.

Scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI la finalul evaluării din ianuarie-februarie prevede că noua lege va stabili înfiinţarea unei “autorităţi metropolitane de tranzit”, care va supraveghea cele două regii de transport public.

“Vom promova o legislaţie care să stabilească o nouă autoritate metropolitană de tranzit, care va supraveghea Metrorex împreună cu sistemul de transport public de suprafaţă din Bucureşti-RATB. Legea va permite de asemenea ajustări mai mari de tarife, dincolo de indexarea cu rata inflaţiei, în acord cu planul strategic de acoperire a cheltuielilor curente prin venituri şi a cheltuielilor de capital prin subvenţii”, se arată în scrisoarea de intenție.

Tarifele Metrorex şi RATB au fost majorate în ultimii ani doar prin raportarea la nivelul inflaţiei.

Guvernul va permite inclusiv companiei CFR Călători să majoreze prețurile biletelor de tren, pentru o mai bună acoperire a costurilor, în vederea eficientizării activităţii companiei, se arată în scrisoarea menționată.