Marina Almăşan, despre Eurovision: România, o ţară izolată în Europa, din cauza conducătorilor săi

Categories Cultura, La ziPosted on

Marina Almăşan, despre Eurovision: România, o ţară izolată în Europa, din cauza conducătorilor săi

Şefa delegaţiei române la Eurovision, Marina Almăşan, pune locul 17 ocupat de Hotel FM pe seama guvernării din ultimii ani, care ne-a lăsat în afara oricăror alianţe şi uniuni continentale.

Marina Almăşan a explicat rezultatul slab al României, pentru ziarulring.ro:

„Ne-am aşteptat să fim între primii 10, dar cred că toţi cei care au văzut finala Eurovision îşi explică foarte clar acest rezultat. Poate mai pregnant decât în alte ediţii, votul geopolitic şi-a spus cuvântul din plin. Am stat în Camera Verde cu artiştii în timpul transmiterii rezultatelor din cele 43 de state şi când apărea pe ecran ţara care urma să-şi anunţe punctajele, noi ştiam deja cui îi va atribui punctele, cine îi sunt vecinii, prietenii şi foştii aliaţi din uniunile în care ţara respectivă a fost parte. S-a votat clar pe vecinătăţi şi pe interese politice, iar România, din păcate, iată, se confirmă o dată în plus, că este o ţară izolată ai cărei conducători din ultimii destui ani n-au reuşit să o facă parte din nicio uniune şi alianţă, o ţară care nu are relaţii de bună vecinătate cu mai nimeni, excepţie făcând Moldova, singurul nostru partizan. Voturi am mai primit de la câteva ţări în care există comunităţi româneşti importante şi vreau să le mulţumesc românilor din Diaspora care le-au fost alături celor de la Hotel FM”, a spus Marina Almăşan.

Ea a precizat că nu se va implica în organizarea Eurovision 2012, dacă nu i se va impune din nou ca sarcină de serviciu.