SPIT Constanța nu îl dă afară pe funcționarul șpăgar

Categories EvenimentePosted on

Conducerea Serviciului Public de Impozite și Taxe din Primăria Constanța a precizat că ”nu-şi asumă responsabilitatea pentru acţiunile din timpul liber care nu au legătură cu atribuţiile de serviciu ale angajaţilor instituţiei”. Afirmația vine după ce un angajat al SPIT a fost prins de procurori în timp ce primea șpagă de la proprietarul unei tarabe de legume-fructe.

Virgina Uzun, directorul instituției, a precizat că a suspendat raporturile de serviciu ale funcţionarului trimis în judecată pentru infracţiunea de trafic de influenţă. Acesta nu a fost însă demis. SPIT va dispune măsurile legale ce se impun faţă de angajatul trimis în judecată la finalizarea procedurilor demarate de către instituţiile abilitate ale statului, în conformitate cu dispoziţiile Legii nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, spune Uzun.

Lupu Cătălin, are 36 de ani şi este angajat al Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa din data de 05.03.2003; în prezent, ocupă funcţia de inspector, clasa I, grad principal, la Serviciul de Urmărire şi Executare Silită.

Potrivit fişei postului, spun reprezentanții SPIT, acesta nu are atribuţii de eliberare a autorizaţiilor de funcţionare pentru tarabe, atribuţiile specifice postului ocupat de Lupu Cătălin fiind cele de urmărire şi încasare a impozitelor, taxelor şi a altor venituri ale bugetului local, inclusiv a majorărilor de întârziere, precum şi executarea creanţelor bugetare.

”Lupu Cătălin nu a avut nici o sancţiune disciplinară, la evaluarea anuală a performanţelor profesionale a fost apreciat cu calificativul bine”, a precizat Virginia Uzun.