Elita „Kung-Fu” – lui dobrogean, medalii la Campionatul Mondial

Categories SportPosted on

În perioada 19 – 21 iulie a.c., a avut loc Campionatul Mondial de Kung-Fu, ediţia a IV-a, ce s-a desfăşurat la Kavarna, în Bulgaria, eveniment la care au participat mai mulţi sportivi renumiţi.

În competiţie au participat şi doi luptători de la Clubul Sportiv „Marea Neagră”, din Medgidia, şi anume: Vatră Andrei şi Ionescu Florentin, care, datorită reuşitelor acumulate de-a lungul timpului, au adus glorie sportivă oraşului.
În cadrul Campionatului Mondial de Kung-Fu, Vatră Andrei a obţinut două premii, şi anume: locul I la proba „Tuishou” (mâini lipicioase), categoria de vârstă 18 – 34 de ani, + 74 kg, şi locul II, la o altă probă, „Erjiegun” (luptă cu arma)
La proba pe echipe, „Light-Fighting Sanda” ca stil de luptă, au participat trei sportivi: Vatră Andrei de la Clubul Sportiv „Marea Neagră” din Medgidia, Cadiu George şi Şerban Eduard, de la Clubul Sportiv „Axiopolis Sport” Cernavodă, care au obţinut locul II, la categoria de vârstă 18-35 ani, categoria de greutate „open”.

Unul dintre cei care a contribuit, prin muncă, dăruire şi talent, la aceste succese, este antrenorul de arte marţiale Mircea Stoian, mentorul luptătorilor dedicaţi acestui sport.