EXCLUSIV. NĂVODARI se apropie de o… Apocalipsă locală! Primarului Nicolae MATEI i-a sunat ceasul ARESTĂRII: definitive, irevocabile şi pe termen (foarte) lung!

Categories Dosarele TimpulPosted on

CA SĂ FIE FOARTE CLAR, DE LA ÎNCEPUT : NU SUNTEM NICI DE-AI LUI MATEI, NICI AI LUI NIŢĂ (PROCURORUL) SAU ALŢII DE TEAPA LOR!

 

Nu suntem ai nimănui, nici din gaşca lui Matei, nici din cele ale celorlaltor golani, adversarii săi (mulţi: foşti mari prieteni, mai ales de afaceri!), fie ei (dintre) interlopi, afacerişti escroci, poliţişti, procurori, judecători ori politicieni!

1. Nu avem nimic „personal” (adică : subsemnatul, autorul articolului şi responsabilul EXCLUSIV pentru conţinutul acestuia, sau editorul Ziarului TIMPUL, din Constanţa) , cu subiectul NICOLAE MATEI, PRIMAR, din 2008 (deci aflat în exercitarea celui de-al doilea mandat), al oraşului NĂVODARI, din Judeţul CONSTANŢA!

2. Considerăm că nu avem de ce să ne sfiim în a transmite, către cititori, ABSOLUT TOATE informaţiile de care dispunem, legate de un (relativ înalt) funcţionar public, plătit (binişor, spre… superbine!) din bani de la buget şi învestit, LA CEREREA SA!, cu responsabilităţi majore de administrare a interesului public, în acest caz: în primul rând în raport cu membrii din acea comunitate locală, care îl are „în frunte”, ca primar ales (dar să nu uităm şi de celelalte responsabilităţi legale, reieşite din interesele, legile şi normele generale, inclusiv PENALE, ale Statului Român!).

3. După 23 de ani de presă, cu un consistent CV în reportajul de investigaţie, ne lasă reci (deocamdată, slavă Domnului, doar la figurat…) ameninţările şi încercările de intimidare (de la viitorele procese pentru calomnie şi insultă, până la alte mesaje, gen „Să fie atent, ăsta, pe unde calcă…”) ori „convingere”, prin metode pecuniare, fie ele şi legale (gen ofertele pentru publicitate etc.!), transmise, insistent chiar, prin diverse canale, căci nu suntem poliţişti la Serviciul de Investigare a Fraudelor, de la IPJ Constanţa, şi nu ne cheamă (inspector principal) Ionuţ Adrian Priboianu!
LA CÂŢI DERBEDEI NE-AU TOT AMENINŢAT SAU AU ÎNCERCAT SĂ NE CUMPERE, PÂNĂ ACUM, TREBUIA SĂ FIM… PUTREZI! ORI (DE) MORŢI, DEMULT, ORI, RESPECTIV, DE (SUPER)BOGAŢI! Dar ne-am ambiţionat să refuzăm să devenim putregaiuri, fie la propriu, fie la figurat…

4. Tocmai pentru că nu facem parte (nici măcar la nivel de obligaţie morală, dacă nu şi materială!, iar cei vizaţi de aceste precizări ştiu foarte bine la ce ne referim!…) din niciuna dintre încrengăturile de interese oculte şi infracţionale, care guvernează atât viaţa, economică, socială şi, cum altfel!, politică, din interiorul şi din jurul Năvodariului, ne permitem, senini şi cu deplină lejeritate, să scriem despre această adevărată… „Sodomă – şi Gomoră” modernă, fără exagerare, care este, ce-i drept: nu de azi, ieri sau, chiar, alaltăieri…, bietul Năvodari, oraşul cu cea MAI BOGATĂ PRIMĂRIE şi CEI MAI SĂRACI LOCUITORI (ne referim, desigur, la cetăţenii „simpli”, „obişnuiţi”…)! Nu ne numărăm printre cei care au făcut afaceri cu Matei, pentru ca acum, după ce n-am mai căzut la învoială, la împărţeală, să-l vânăm prin toate catacombele afacerilor pe care le derulam împreună Nu cu noi a pus la cale aceste afaceri, pe care, acum, tocmai foştii parteneri, unii cu autoritate statal – legală (din poliţii, parchete, judecătorii) (i) le instrumentează penal!, nu facem parte, adică, din tagmele – cetele – triburile – găştile – bandele – „gangurile” pe care le enumerăm, şi încă sintetic şi rezumativ!, mai jos.

NU! Nu suntem „de-ai” benzinarilor, procurorilor (corupţi), braconierilor (de peşte sau de cerbi – lopătari, iepuri, fazani ori animale „de blană”), poliţiştilor („mânjiţi”), samsarilor de terenuri (de sute de hectare) pe malul mării!, judecătorilor („prietenoşi” ori „duşmănoşi”), cumnaţilor, naşilor şi finilor, „oamenilor de afaceri” din domeniul fierului vechi sau aluminiului, fontei şi bronzului noi.
N-avem nici o treabă cu „investitorii” în turismul construit pe terenul comunal (la origine, cel puţin…).
Nu datorăm nimic celor care au închis Ghiolul (Mare) / Lacul Siutghiol, Taşaulul, canalele de la Mare ( de parcă i-au făcut măsele lor cu “luciu de apă”-n traistă), n-am distrus împreună toată industria zonei (de la USAS / “Fertilchim”, până la celebra Fabrică “Munca”, de conserve, sucuri, dulceţuri, murături, compoturi, Pepsi Cola (şi urmaşele).
Nu am devalizat, împreună cu ei, infrastructura agricolă, inclusiv sistemul de irigaţii.
Nu am participat la veroasa afacere “Tabăra” (de copii) Năvodari. Nu ne-am amestecat nici măcar în afacerile cu construcţii de… biserici, fără număr-fără număr (dar, cel puţin într-un caz, şi fără… existenţă fizică, doar spirituală, dac-o fi şi aceea!, dar cu “sfinţire” de la Theodosie, care a văzut-o, de la Preaînălţimea Sa, deşi, vorba lui Eminescu,… nu este!, dar are facturi plătite, de la bugetul local!).
N-am făcut cele mai strâmbe şi mai… scumpe capace de canalizare, din lume şi din istoria recentă, la propria fabrică, “LEGMAS”-ul cel plin de bube penale!
Aşa cum n-avem treabă nici cu “Ecoterm” (reinventată sub numele de “Termica Distribuţie”), “Top Vision” Năvodari, “Delta Electron” (al soţilor Florin Cornel şi Elena Pocora, de la care a şi pornit arestarea pentru tentativa de mituire a inspectorului principal de poliţie Ionuţ Adrian Priboianu, pentru care a fost reţinut primarul) şi alte firme legate de numele lui Matei şi ale prietenilor şi rudelor sale!
Nici la stuful recoltat pentru prieteni, de pe terenul Primăriei, nu ne-am băgat.
Aşa cum nu facem afaceri sportive cu ar(o)mânii din Stejaru, “de” (judeţul) Tulcea, care, săracii (unii ar spune: eiiiii, lăsaţi…) încă nu s-au dezmeticit cine trebuia să (şi) “spele” mitiliţii “negri” particulari, şi cine a ajuns, până la urmă, să “sifoneze” marafeţii publici, cu, acum, prim – divizionara echipă de fotbal “SĂGEATA”, căreia Consiliul Local NĂVODARI i-a rezervat, pentru campionatul care a început, un buget de … 800.000 de euro, din banii bugetului comunal,, în condiţiile în care multă lume moare de foame, la modul cel mai propriu al cuvântului!, în excentricul, (aparent doar…), ciudatul şi paradoxalul Năvodari, oraşul sărăciei general(izat)e şi al imensei bogăţii a câtorva escroci!
Ah, da, uitaserăm ceva foarte important: nu am fost parte nici la jocul de-a şoarecele şi pisica, între Matei şi Roberto Vincentelli (când prieteni – parteneri de proiect, când duşmani – denunţători reciproc, în public şi-n justiţie!) pentru marea lovitură cu groapa “ecologică” (sic!) de deşeuri TOXICE, care să cureţe Europa şi să otrăvească Năvodariul, Constanţa, Marea Neagră, Dobrogea, Dunărea şi tot Sudul României (celebrul caz al SC “Ecological Center”, firma fraţilor Vincentelli, Roberto şi Iacobo, ca şi a soţiei primului, Mirela Marinescu).

În două-trei (sintetice) cuvinte, vorba unui hâtru, din politica
românească, cu rădăcini electorale locale, care, culmea, se referea chiar la acest Matei: “N-am furat curent împreună!” (nici în sensul de dinainte de ’90, adică de, hai să-i zicem, “descurcăreţ”, nici în acela al zilelor noastre).
Nu suntem parte ori beneficiari, direcţi sau indirecţi, din niciun… “Ş.A.M.D.”, care trebuie, musai!, aşezat la sfârşitul oricărei enumerări, oricât de lungi!. de fapte penale, atunci când descrii situaţia din oraşul – ruşine al judeţului Constanţa, Năvodariul (încă) primarului Nicolae Matei.

5.La sfârşitul acestei introduceri, de fapt, la ceea ce am aflat, ÎN EXCLUSIVITATE, din sursele interne instituţiilor care-i pregătesc debarcarea şă încarcerarea lui Matei!, ne facem datoria să consemnăm faptul că PRIMARUL ORAŞULUI NĂVODARI A DECLARAT PUBLIC, ÎN NUMEROASE RÂNDURI ŞI CU DIVERSE PRILEJURI, DUPĂ ELIBERAREA DIN AREST, ÎN PRIMĂVARĂ (ŞI LA FEL A RĂSPUNS ŞI SOLICITĂRII NOASTRE, EXPRESE ŞI APLICATE, AVÂND MARTORI ŞI ÎNREGISTRĂRI ÎN ACEST SENS!), CĂ, CITĂM: „NU MAI COMENTEZ, REFUZ SĂ MAI VORBESC, DESPRE ACESTE MIZERII, ACUZAŢIILE PE CARE MI LE ADUC UNII ŞI ALŢII!” Scurt şi cuprinzător: omul spune că-i nevinovat şi curat ca lacrima, şi, în feciorelnicia sa fără prihană, morală & penală, nu se (mai) coboară la nivelul acuzaţiilor (grave, foarte grave, extrem de grave!) care i se (tot) aduc. Îi respectăm opţiunea (mai ales că nu ne răspunde la telefon)…

 

Trei PERCHEZIŢII (două ţinute… SECRETE, de către ambele părţi!). Asta ce poate însemna?…

 

Pe 2 iulie a.c., multă lume s-a mirat, atunci când ne întrebam dacă Matei va mai fi acasă peste trei zile, în articolul (a se vedea materialul respectiv, în secţiunea “Cultură – Educaţie”) care descria, printre altele, componenţa juriului, de la şuş(aneau)a de marele “festivalu’ lu’ peşte”, “sushi”, plachie, saramură, borş sau prăjit, numit “Delfinul de Aur” (chiar dacă marsupialele nu sunt peşti), care începea pe 5 ale lunii, eveniment dedicat “micilor talente muzicale”, nimic altceva decât o metodă clasică de a-i face pe alegători “ca la Nufăru’“, atât din punct de vedere sentimental – electoral (pe principiul “toţi avem copii”), cât şi din punctul de vedere al bugetului local (vezi şi panaramele de “festivaluri” fără public, ale Consiliului Judeţean Constanţa: “Mamaia”, a copiilor sau a adulţilor, la muzică uşurică şi populară, ca să nu mai vorbim de imensul fiasco al recent încheiatului Festival Naţional de Film Românesc!). La doar o zi după articolul nostru (şi cu două înainte să înceapă aiureala spălătoare şi mâncătoare de bani publici, din al cărui juriu făcea parte), pe 3 iulie, Nicolae Matei era iarăşi percheziţionat, acasă, la Primărie şi la firmele apropiaţilor şi interefeţelor! Acum, mirarea era de unde am ştiut, de faptul că o să-l “calce” iar, “inopinat” nevoie mare, cu o zi înainte ca evenimentul să se producă…
Ei bine, răspunsul este acesta: tot din aceleaşi surse, nedivulgabile, bineînţeles, din interiorul instituţiilor “abilitate”, de la care am aflat şi de faptul că, de atunci, au mai avut loc (cel puţin!) alte două percheziţii şi audieri, care, de această dată, au fost ţinute secrete şi “post-factum”! Culmea este că şi Matei a tăcut mâlc (veţi vedea şi din ce cauză)…
Completare la răspuns: sunt aceleaşi surse care, ulterior, ne-au mai devoalat şi câteva (recunoaştem: nu chiar toate, dar… destule, totuşi, pentru a pricepe despre ce este vorba şi, mai ales, ce se urmăreşte de fapt!) dintre datele problemei, adică ale demersurilor (de anchetare) penale. S-o luăm sistematic, în ordine cronologică.

 

Prima oară, “căutau” ceva ce… aveau deja (încă de la anchetele şi percheziţiile din noiembrie 2012, când l-au arestat)!

 

Informaţia pe care am obţinut-o, chiar cu o zi înaintea percheziţiei din 4 iulie (şi pe care am fost rugaţi, sub ameninţarea, absolut legitimă, de altfel, în cazul anchetelor, şi-ncă dintr-alea “grele”, aflate în curs, că ne ucidem, la figurat, sursa, şi la propriu “norocul” jurnalistic), a fost aceea că, de fapt, era vorba despre un… circ ieftin, de tip praf în ochii opiniei publice, care să justifice faptul că abia acum, când s-au hotărât să-l înfunde de-adevăratelea pe Matei (adică definitiv, irevocabil şi pe termen lung, cu un probatoriu beton, de necombătut nici măcar la nivelul respingerii judecării în libertate, de exemplu, sau al circumstanţierilor favorizante, care să-l ducă la încasarea unor pedepse (căci se lucrează cu numeroase capete de acuzare!) mai mici, ori chiar cu executări suspendabile, sau măcar reductibile-n timp) apar şi piesele (doveditoare – incriminatoare) grele la dosar(e)! DE FAPT, CEEA CE SE PREFĂCEAU ANCHETATORII CĂ GĂSESC, LA ACEA PERCHZEZIŢIE, AVEAU DIN TOAMNĂ! Dar, nu-i aşa?, trebuia justificat, cumva, faptul că nu folosiseră toate aceste probe indubitabile, de necombătut, chipurile „noi”, care apăreau acum în dosare, în cele aproape şase luni cât l-au avut pe Matei în păstrare (sau custodie, dacă sună mai bine…), în arestul de la IPJ şi, ulterior, la Penitenciarul de la Poarta Albă! Recunoaştem, iarăşi, că nu am putut afla şi care erau aceste dovezi ţinute pitite, până atunci, de către anchetatori (poliţişti şi preocurori)… Mai mult, într-o primă fază, adică până ieri, ca să fim precişi, nu am ştiut prea bine nici dacă noile probe aveau menirea doar de a le completa şi întări pe cele vechi, în dosarele deja în lucru, inclusiv în cel pentru care fusese reţinut în toamnă (cu tentativa de dare de mită către poliţist), poate cu extinderea cauzei (şi, deci, a cercetărilor), doar prin extinderea probatoriului sau şi cu noi capete de acuzare, ori este vorba, mai grav pentru Matei, de pregătirea a noi dosare penale, pe subiecte şi obiecte pe lângă care cele de până acum par a fi un… „violon d’Ingres”, un antrenament auxiliar, o joacă, ceva!

 

Câte dosare penale colecţionase , cu lăcomie, Matei: … 26, 18 sau10?! EXCLUSIV: Iată lista celor principale!

 

Nicolae Matei avea, după ştiinţa noastră, „în lucru” (instrumentare), nu mai puţin de… 26 sau 27 dosare penale!, în urma reclamaţiilor (denunţurilor) din ultimii ani, sau al autosesizării Parchetului (în trei cazuri). Când l-au arestat, pe 14 noiembrie 2012, anchetatorii pomeneau, „semioficial”, de existenţa a încă 17 dosare penale, în afara celui cu tentativa de dare de mită! Noi avem amănunte în legătură cu 10 dintre acestea, despre care am mai scris (şi noi şi alţii) şi despre care vom mai reveni cu date noi. Acum doar le enumerăm, în ordine cronologică:

1.Număr Unic (de la Parchet şi Poliţie): 869/P/2009 – PT (Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa)). Număr (de intrare – înregistrare a plângerii la:) IPJ (Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa): 24946/15.04.2009. Reclamant: SC RAJA SA. Făptuitor: Matei Nicolae.

2. Nr. Unic: 9812/P/2009 – PJ (Parchetul de pe lângă Judecătorie). Nr. IPJ: 314410/29.01.2010. Reclamant: Gărvăneanu Ion. Făptuitor: Matei Nicolae.

3. Nr. Unic 1123/P/2010 – PJ. Nr. IPJ 315848/29.01.2010. Reclamant: SC Tabăra pentru Tineret VICTORIA SA. Făptuitor: Matei Nicolae.
Este vorba despre un teren, pe malul Mării, în suprafaţă de 3.000 metri pătraţi.

4. Nr. Unic: 12329/P/2010 – PJ. Nr. IPJ: 12419/31.10.2011. Reclamant SC Tabăra de Tineret VICTORIA SA. Făptuitor Matei Nicolae.

5. Nr. Unic: 15162/P/2011 – PJ.
Nr. IPJ:11805/04.08.2011.Reclamant STATUL ROMÂN. Făptuitor: Matei Nicolae.
Sunt mai multe obiecte ale dosarului, privitoare la SC LEGMAS SA Năvodari, celebrele statui din oraş, garduri şi alte dotări urbane etc.

6. Nr. Unic: 20732/P/2011 – PJ. Nr.IPJ: 12661/29.11.2011. Reclamant: Tucan Jean Paul. Făptuitori: Matei Nicolae, Consiliul Local Năvodari.

7. “Numărul Unic”, de la Parchet şi Poliţie, nu-l ştim! Numărul. de intrare – înregistrare la IPJ este: 16846/11.05.2012. Reclamant: SC SOMACO Construct SRL. Făptuitor: Matei Nicolae.

8. Nr. Unic: 9496/P/2012 – PJ. Nr IPJ: 17106/12.06.2012. Reclamant: PNL – PARTIDUL NAŢIONAL LIBERAL (!!!!). FăptuitorI: Matei Nicolae, SC “DORMARBIB Group” SRL Năvodari(firma lui ISIDOR GURGU, cel cunoscut ca fiind cumnatul primarului, societatea sa luând teren, pe malul Mării!, cu “imensa” sumă de… 7 (şapte) lei, pe metru pătrat!; a se vedea şi articolul nostru, din data de 05. 2013, secţiunea “Dosarele TIMPUL”!)
Obiectul dosarului este legat de bunuri imobiliare, terenuri şi construcţii, în Tabăra Năvodari.
Acum se explică de ce s-a găsit tocmai senatorul şi vicepreşedintele PNL (pe ţară!), Puiu Haşotti, să ceară, fără drept şi noimă, eliberarea lui Matei, la arestarea din noiembrie trecut: probabil căzuseră la pace…

9. Nr. Unic: 496/P/VIII/2012 – PCA. Nr. IPJ: 17034/06.06.2012. Reclamant STATUL ROMÂN. Făptuitori: Matei Nicolae, Gurgu Isidor, Pocora Florin.
Isidor Gurgu este cumnatul (cel puţin aşa îl recomandă chiar Matei) cu terenurile din Tabără, luate pe mai nimic, iar Florin Cornel Pocora a fost, de ani buni, principalul partener al primarului, prin firma sa şi a soţiei, Elena P., SC „Delta Electron” SRL, câştigând cam toate licitaţiile mari, pentru construcţii şi reabilitări, organizate de Consiliul Local şi Primăria Năvodari!
DOSARUL ACESTA A FOST PRELUAT DE CĂTRE DNA!!

10. Nr. Unic: 718/P/2012 – PCA (Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa). Nr. IPJ: 17114/13.06.2012. Reclamant: STATUL ROMÂN. Făptuitori: SC LEGMAS SA Năvodari, SC TOP VISION SRL.
Este vorba de şase (6) hectare, în Tabăra de Copii Năvodari.

Impresionantă colecţie de reclamaţii penale, nu-i aşa? Şi mai avea încă 16 (şaisprezece)! Iar acum… s-a mai pricopsit cu încă trei, cel puţin! Mai rău, pentru Matei, este că acestea din urmă SE VOR A FI DECISIVE!…

 

Lui Matei i se pregătesc cel puţin trei noi dosare penale „grele”, care să-l „ascundă” pe mulţi ani! Mizele principale: litoralul localităţii, afacerile cu combustibili şi groapa de deşeuri toxice!

 

Din păcate pentru primarul Nicolae Matei, pentru rudele, prietenii şi asociaţii acestuia (nu ne hazardăm să ne exprimăm şi în privinţa oraşului şi a locuitorilor acestuia, deşi zău că ne stă pe limbă!…), vestea proastă este că exact a mai periculoasă dintre variantele noastre, pe care le „jucam” (pe toate părţile, la nivel de presupuneri şi argumentaţii, logice sau în „puzzle”-ul datelor de care dispuneam), a ieşit câştigătoare. Ieri, ni s-a confirmat, din aceleaşi surse pe care le constatăm a fi, fără emfază…, EXCLUSIVE, că este vorba de cel puţin (!) trei (3) dosare noi, la care lucrează atât parcetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, cât şi DNA- ul (de la Bucureşti, foştii membri supereficienţi din „Delta Force” a lui Daniel Morar, nu inexistenţii de la Constanţa!), folosind pentru cercetări şi strângere de probe nu corupţii şi incompetenţii de la poliţiile (economice) din judeţ (în frunte cu panaramele de subordonaţi, de la DIICOT Constanţa, ai soţului doamnei Nedea, de la Hotelul IAKI), ci detaşaţi de la „Crimă Organizată” şi „Economic”, din Bucureşti, special pentru acest caz, catalogat ca fiind cu potenţial de PREJUDICIERE GRAVĂ A ECONOMIEI NAŢIONALE!

De data aceasta, chiar e „groasă rău”, pentru Matei. Nu mai are de-a face cu „ai noştri”, care se gândesc două zile şi două nopţi dacă să-nghită şpaga, ori să-l denunţe (exclusiv de frică să nu fie o capcană – flagrant, doar nu vă închipuiaţi altceva …) pe mituitor!

 

Vestea cea mai proastă, pentru Matei, abia acum vine: dosarul vedetă este INFLAMATOR: benzină, motorină, deşeuri petrochimice, Midia, „Rompetrol”, Patriciu, „Kaz Munai Gaz”!

 

Cea mai „grea” lovitură care i se pregăteşte primarului oraşului Năvodari, Nicolae Matei, este legată de „Petromidia” – „Rompetrol”, de afacerile cu combustibili, de încrengăturile şi voltele care au caracterizat relaţiile lui Matei (în ultimii 12-13 ani, de când a apărut în Primărie şi în prim planul vieţii economice, dar şi politice, locale) cu Dinu Patriciu, apoi cu kazahii de la „Kaz Munai Gaz”, dar şi cu sindicatele de pe platforma petrochimică de la Midia, cu liderul Petre Tancău ş.a.m.d.
Nu avem tupeul să afirmăm că ştim chiar datele principale, din acest dosar la care lucrează, exclusiv, bucureştenii, în cel mai mare secret!, informaţiile fiind deloc sau, cel mult, foarte greu accesibile surselor noastre, care sunt de sorginte locală. Dar nici nu vrem să minţim spunînd că suntem complet în afară, cu subiectul în cauză. Câte ceva am aflat şi noi, avem chiar un material pe care-l pregătim, dar mai lipsesc câteva elemente care să lămurească întrutotul cazul. Până atunci, ne limităm la a vă informa că se va ajunge, mai mult ca sigur, la acuzaţii care privesc atentatul la … siguranţa naţională, prin prejudicierea gravă a intereselor economice ale Statului Român! Ne dăm seama că este vorba de ceva trasee ciudate de conducte de combustibili lichizi, lucruri pe care le documentam şi noi, de o bunicică bucată de vreme, vestea aceasta, cu dosarul nou al lui Matei, confirmând multe dintre datele pe care le obţinuserăm până în prezent!

Până la publicarea acestei din urmă anchete, la care încă lucrăm, putem să vă mai informăm că alte două dosare, instrumentate de către anchetatorii din Bucureşti, sunt legate de cazul Vincentelli (cu groapa de deşeuri toxice) şi de, cum altfel, afacerile imobiliare, cu terenurile de pe malul Mării şi cu Tabăra de Copii.

Mai ştim şi că în dosarul cu combustibilii se pregăteşte punerea sub acuzare a zeci de persoane (!) şi că Matei nici măcar nu este el cel mai mare „peşte” din acest năvod, întins la Năvodari pâăăăănă la Bucureşti: sunt vizaţi chiar şi foşti miniştri, foşti şi actuali parlamentari, înalţi funcţionari ai statului. Matei, care nu are cum să evite confruntarea directă cu Justiţia, în acest caz, AR FI, CONFORM INFORMAŢIILOR NOASTRE, UNA DINTRE PIESELE PRINCIPALE! Dar în celelalte este, categoric, „solist”!
Acum înţelegem de ce atâta secretomanie, în legătură cu percheziţiile din ultimele săptămâni, inclusiv din partea lui Matei. Şi mai înţelegem şi de ce i-a cam dispărut rânjetul, tipic golănesc, superior şi zeflemitor, chiar manifest provocator, de pe chip, înlocuit fiind cu o congestionare a feţei, scăldată-n sudoare, care nu-i de la căldura, trecătoare, de-afară, CI DE LA…, RĂCOAREA, ÎNDELUNGATĂ, CARE-L AŞTEAPTĂ „ÎNĂUNTRU”!

 

ULTIMA ORĂ! Matei a devenit „nefrecventabil”: încolţit şi disperat, toarnă pe toată lumea, ca să-şi salveze pielea!

 

Sursele noastre ne spun că Nicolae Matei a devenit şi mai vorbăreţ, la convocările la anchetă, la Parchetele şi Poliţiile care-i strîng, cu răbdare şi scrupulozitate, laţul de gât! Ca să-şi scape pielea, „varsă” tot… Oricum, fusese eliberat (şi) pentru că vorbise! Dar şi pentru că promisese să… tacă (în legătură cu anumite aspecte care-i incriminau şi pe unii poliţişti, procurori, judecători chiar!, ca să nu mai vorbim de potentaţi locali, inclusiv politicieni foarte cunoscuţi!) Acum, pentru că anchetele, cel puţin cele „grele”, au fost preluate de bucureşteni, nu mai poate şi nu mai are de ce să mai acopere pe nimeni. Am aflat că i-a speriat până şi pe anchetatorii de la Bucureşti, cu volubilitatea sa. Să n-ajungă precum celebrul Ştefănescu – „Bachus”, la începutul anilor 80 ai secolului trecut, care, la început, era bătut, „la beci”, ca să vorbească, iar apoi… ca să tacă! Până i-au închis gura de tot!

De fapt, Matei ar putea fi comparat, mai corect, cu Gigi Becali. Ca şi aceluia, i-au „cauzat” gura mare, „aroganţele” şi megalomania, ambiţia, lăcomia şi încrederea de sine nemăsurate (sunt de notorietate inclusiv certurile sale cu şefii săi locali, pe linie de partid, PSD, lucru care ar putea să explice şi o parte din ceea ce i se întâmplă astăzi!…), lipsa de cultură şi de bun simţ, mitocănia, grobianismul şi făloşenia fără gust şi măsură, neînţelegerea faptului că totu-i trecător pe lumea aceasta, inclusiv averea (obţinută aşa cum a fost…), puterea, hoardele de linguşitori şi sicofanţi ş.a.m.d. Şi, ca şi pentru Becali, a venit, se pare, şi ziua judecăţii (adevărate), chiar aici, pe pământul care-i mai suportă încă!… Vor avea timp, amândoi, să-şi numere, în gând, terenurile scumpe,luate pe mai nimic, sau golurile echipelor lor de fotbal. Noi le urăm, la amândoi, în situaţia în care sunt, viaţă lungă şi, separat,… La Mulţi Ani!

Articole pe aceeaşi temă, din Ziarul TIMPUL:

Nicolae Matei, primarul din Năvodari, este acuzat că ar fi patronat mafia imobiliară a terenurilor retrocedate! (Secţiunea „Dosarele Timpul”, 18.04.2013);

AFACEREA TABĂRA NĂVODARI: Cum a ajuns cel cunoscut drept cumnatul primarului Matei să primească 60 de hectare pe malul mării, cu… 7 lei / mp! (Secţiunea „Dosarele Timpul”, 22.05.2013);

Ce nu-şi permite multimilionarul Negoiţă, la „Dinamo”, poate cinstitul Matei, la „Săgeata” Năvodari: Selimeşi şi Prodanca, la pachet! (Secţiunea „Sport”, 18.06.2013);

NĂVODARI. Al doilea oraş al judeţului, ca populaţie, a devenit cu 20 % mai bogat, dar… sărăcia populaţiei este endemică! (Secţiunea „Social”, 27.04.2013)