Spune-mi ce joc alegi ca să-ți spun cine ești!

Categories Timpul LiberPosted on

Jocurile pe care le joci pot divulga foarte multe despre tipul de personalitate pe care îl ai. În funcție de anumite trăsături și preferințe, pot există anumite legături care te îndeamnă să alegi un joc în loc de altul. În rândurile de mai jos, îți prezentăm tipul de personalitate pe care l-ai avea în funcție de jocul ales.

Jocurile ocupă o bună parte din viața unora. După o zi lungă la serviciu, un joc care este și distractiv și relaxant poate să îți schimbe imediat starea și să te ajute să scapi de tot stresul acumulat pe parcursul zilei; în special în ziua de astăzi unde poți juca orice și oriunde, pe telefon, pe tabletă sau pe laptop. Pentru că oferta este atât de mare, uneori este și greu să alegi. Este adevărat că intervin mai mulți factori în ecuație. Pe lângă preferințele personale, mai contează și dacă ai timp sufficient pentru un joc mai complex, ce dispozitiv ai la dispoziție, cât de obosit ești și în ce stare te afli. Chiar dacă majoritatea companiilor de gaming oferă variante mobile și de tabletă pentru mai toate jocurile posibile, unele sunt destul de sofisticate și nu ar rula foarte bine pe dispozitivele mici. Și ar fi și păcat ca un joc ca World of Warcraft să fie jucat pe un telefon mobil. Când vorbim de astfel de jocuri complexe, alegerea personajului arată anumite trăsături. De exemplu, la World of Warcraft, din ce facțiune faci parte ar putea scoate în evidență niște calități sau defecte ale tale: “Alianța”, care e considerată cea mai pașnică și civilizată facțiune, ar fi preferată în general de persoanele sociabile, care își fac prieteni ușor.

În al doilea rând, potrivit unui studiu, s-a demonstrat o legătură între unele jocuri video și niveluri ridicate de inteligență. De exemplu, cei care jucau League of Legends, unul dintre cele mai populare jocuri de strategie din lume, au avut performanțe ridicate la teste standard de inteligență.

Aceeași extrapolare poate fi făcută către orice fel de joc până la urmă. Dacă joci spre exemplu jocuri de cazinou online, e posibil să îți placă competiția. Dacă joci jocuri strategice cum sunt șahul sau domino, atunci este posibil să fii o persoană mai analitică și mai rigidă.

Faimoasele jocuri Candy Crush și Angry Birds au devenit atât de populare și datorită faptului că sunt ușor de jucat, colorate și primești o “recompensă” pentru fiecare joc câștigat, așa că îți dorești să joci mai mult. Dacă ești mare fan al acestor două jocuri, atunci ar fi mari șanse că în viața de zi cu zi să fii foarte sociabil și doritor de distracție, îți place să privești lucrurile în ansamblu și nu te cramponezi în detalii.

Mai mult, dacă celebrul joc Solitaire încă este unul dintre preferatele tale, atunci ai putea fi o persoană foarte calmă și tradiționalistă, căreia ii plac regulile și disciplina.

Foarte îndrăgite sunt și jocurile de societate, care pun imaginația la contribuție destul de mult și implică și prezența mai multor persoane, astfel sunt o metodă excelentă de a petrece timp distractiv cu cei dragi. Dacă îți plac în mod deosebit aceste jocuri, atunci ai fi o persoană foarte creativă, jucăușă, sociabilă, dar și strategică.

Oricare ar fi jocurile preferate, acestea îți pot aduce destul de multe avantaje în viață. Diverse jocuri electronice încurajează munca în echipă și de multe ori jucătorii leagă prietenii pe viață, după ce se joacă o lungă perioadă de timp. Pe lângă faptul că sunt o variantă foarte bună de destindere, unele te pot ajuta să îți dezvolți imaginația și gândirea analitică, altele te ajută să îți îmbunătățești reflexele și să devii mai iscusit în rezolvarea problemelor. Unele implică mișcare fizică și te ajută să te menții în formă. Important este să știi cât timp aloci acestui hobby și e important să nu îți pericliteze viața adevărată, job-ul și relațiile cu oamenii din jur.

Indiferent de jocul ales, toate sunt făcute să ne destindă, să scăpăm de stresul zilnic și să ne ofere o metodă de divertisment relaxantă și plăcută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *