Tineretul Forței Civice consideră că primarul Constanței este depășit de problema câinilor fără stăpân

Categories PoliticaPosted on

Primarul Radu Mazăre, aflat la al patrulea mandat, nu a fost în stare să rezolve problema câinilor fără stăpân. Pe un câmp dintre Constanța și Agigea, în aprilie 2008, Valentina Țigănuș, o fetiță de șase ani, era ucisă de câini.

Mazăre s-a spălat pe mâini, explicând că hingherii nu puteau intra pe proprietatea despre care spunea că aparține localității Agigea. Mai mult, în loc să găsească soluții, a declarat senin că părinții sunt vinovați, pentru că nu și-au supravegheat bine copilul.

De-a lungul timpului, Radu Mazăre a demonstrat că nu știe și nu poate rezolva această problemă. A fost fie pro eutanasiere, fie a declarat că nu are ce face, pentru că legea nu îi permite acest lucru. Nu are habar nici măcar care este numărul lor, îl estimează, după ureche, la 20.000. Cert este că primarului nu îi pasă de câinii fără stăpân. Dacă i-ar fi păsat, ar fi alocat mai multe fonduri Serviciului de Ecarisaj, care deține numai două mașini și unelte vechi și improvizate.
Îi reamintim primarului că a alocat zeci de mii de euro pentru o melodie penibilă de promovare a litoralului, că a obligat cluburile din Mamaia, prin hotărâre de consiliu local, să construiască zece care alegorice kitchoase, că zeci și sute de mii de euro se duc în firmele controlate de apropiații săi.
Îi cerem public salvamarului să taie din aceste cheltuieli și să găsească fonduri pentru un serviciu de ecarisaj care să facă față haitelor de câini agresivi de pe străzi. Mai bine ar fi obligat patronii de cluburi din Mamaia să strângă maidanezii din stațiune și gunoaiele.

Îi mai aducem aminte primarului că parlamentarii PSD, inclusiv cei susținuți de filiala Constanța, au contestat la Curtea Constituională măsura eutanasierii câinilor fără stăpân, adoptată de fostul parlament. De asemenea, îi mai spunem primarului că alți edili, care sunt mai preocupați de cetățenii lor decât de vacanțe exotice, investiții în Madagascar, carnavaluri și gagici, au reușit să rezolve în mare măsură problema maidanezilor. Nu trebuie să se uite mai departe decât la colegul său din Tulcea, sau în Braov, Oradea, Alba Iulia, Cluj sau, mai aproape, din Cernavodă. Ținând cont de neputința sau neștiința sa, dar și de gravitatea situației, cerem public primarului Radu Mazăre să prezinte constănțenilor demersurile pe care le-a făcut în ultimii 13 ani pentru a rezolva problema animalelor fără stăpân, numărul exact al acestora – nu o cifră după ureche, fondurile cheltuite și programul pe care îl are în vedere pentru ca niciun constănțean să nu mai fie mușcat sau ucis de câini.

 Recomandări:

http://www.ziarultimpul.ro/articol/tinerii-care-vor-sa-schimbe-lumea.html 

http://ziarultimpul.ro/articol/tinerii-din-forta-civica-constanta-sustin-protestul-lui-sorin-mihailescu.html 

http://ziarultimpul.ro/articol/forta-civica-alaturi-de-un-baiat-de-13-ani-suspect-de-cancer-testicular-si-alti-copii.html 

http://ziarultimpul.ro/articol/andrei-george-popescu-noul-presedinte-al-organizatiei-municipale-de-tineret-forta-civica-din-constanta.html 

http://ziarultimpul.ro/articol/tinerii-din-forta-civica-au-plimbat-pe-strazile-constantei-flacara-democratiei-prin-torta-civica.html 

http://ziarultimpul.ro/articol/cum-au-marcat-tinerii-din-forta-civica-constanta-ziua-tineretului.html 

http://ziarultimpul.ro/articol/mihai-razvan-ungureanu-s-a-intalnit-cu-tinerii-din-forta-civica-constanta.html