1 MAI MĂZĂRESC: PRIMĂRIA CONSTANŢA NU DĂ MICI CU MUŞTAR, din cauza DNA, care-i un rău… La mustaţă, s-au evitat alte catastrofe: Mamaia va avea, totuşi, imn, iar Mazăre se va deghiza în Caesar, pentru murături!

Categories EditorialPosted on

Radu Ştefan Mazăre, primarul municipiului Constanţa, nu mai pridideşte să se tot plângă de anchetele Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care, chipurile, ar îndepărta investitorii şi sponsorii, ce s-ar teme să mai aibă legături cu Primăria Constanţa, de frică să nu intre şi ei în vizorul procurorilor anticorupţie!…

 

Şiret nevoie-mare, Mazăre frânge corazonul pensionărimii sărace şi a asistaţilor social(i): „Nu e mici, nici muştar, anu’ ăsta, lipseşte din cauze… deneale!”

 

Cu o şiretenie de doi bani, Mazăre se adresează, obsesiv, electoratului său tradiţional (de altfel, identic cu cel al PSD – ului, din care face parte): asistaţii sociali, pensionarii cu pensii mici şi prostimea gură – cască, entuziast – receptivă la toate maimuţărelile primarului – bufon, cu deghizările, carele alegorice şi… “imnurile” singurei porţiuni din Constanţa de care i-a păsat, în cei 14 ani de mandat(e) în fruntea Primăriei: staţiunea Mamaia (care, şi ea, îşi primeşte, în acest an, turiştii care, în minivacanţa de 1 Mai, vor face greşeala de a se aventura aici, cu… un şantier cap – coadă, de-a dreptul periculos pentru propria integritate corporală!).

Ieri, Mazăre i-a “tuşat” iar pe pensionari şi asistaţi, anunţându-i că nu-i va mai ţine ore-ntregi în soare, la coadă, pentru trei mici, o chiflă, un deget de muştar şi-o scobitoare…

Anul acesta, “petrecerile” (SIC!) organizate de către municipalitate vor lipsi, a isterizat panicard Mazăre pensionărimea!
Primarul a explicat că anchetele DNA din ultimele luni îi alungă, vezi Doamne, pe investitori și pe oamenii de afaceri implicați în astfel de proiecte de tip “Pâine şi Circ” (“pane et circum”, spunea latinul).

De fapt, la noi, faţă de Roma antică, ar fi mai corect să adaptăm: “Mititei şi (nelipsitul) A…MITITEL(de)oaie”!

„Nu mai pot organiza petrecerea câmpenească, pentru că s-a prezentat un singur ofertant. A câștigat și s-a… retras, ieri! A spus că îi este frică de DNA!“, s-a jelit Winnetou de malu’ gârlei…
„Primăria Constanţa nu mai are timp să facă altă licitație, ca să vină altcineva. Cu părere de rău …“, a completat jelania Iulia Zahariciuc, șef Serviciu Achiziție și Distribuție Ajutoare.

 

Dacă “nu e mici, nu e muştar”,/ E circotecă, măcar…

 

Totuşi, ceva “veşti bune”, pentru prostimea captivă socialiştilor (care: “DAU, mă, ăştia măcar DAU, mă, ăielalţii ce ne DĂ, mă…”): dacă nu primesc mici şi codrul de pâine (cu care, se ştie, este frate românul…), vin dinspre parte de circ!

La “1 Mai muncitoresc”, Delia va lansa noul “imn” al stațiunii Mamaia (că asta îi lipsea chelului municipiu, care arată ca după război: n-avea Mamaia… tichie de mărgăritar!), în clubul care a câștigat anul trecut parada carelor alegorice. Hitul va fi cântat împreună cu “rapper” – ul Speak, a anunțat, tot ieri, triumfal de această dată…, primarul Radu Ştefan a Mazării.

Desigur, şi acest mare succes al Constanţei a fost pus în pericol straşnic, de către “deneaua” asta, care nu-i lasă, dom’le, şi pace, pe oameni să-şi vadă liniştiţi de borfăşeală…
“Planurile de filmare a videoclipului au fost date peste cap de ancheta DNA”, a gemut Mazăre. “Primele scene ar fi trebuit trase chiar de 1 Mai. Programul a fost însă schimbat.”

Vaiiii…, ce emoţii am avut! La un pas de catastrofă, ce mai!…

„Melodia va fi lansată pentru prima oară de 1 Mai, noaptea, și o să o cânte Delia, împreună cu Speak, într-un club din Mamaia. Am discutat, videoclipul o să-l filmăm probabil în primul weekend sau în al doilea weekend din luna mai, pentru că nu am apucat să ne organizăm acum pentru 1 Mai“, a spus primarul.

După ce anul trecut, tot pe vremea asta, s-a deghizat în… salvamar (!), în videoclipul cu Loredana (Groza), acum, primarul – clown va fi… împărat roman. Şi nu unul oarecare, ci cel mai mare: Iulius Caesar.
„La un moment dat eu o să fiu Cezar și Delia va fi Cleopatra!“, a spus grav bolnavul “nostru” primar…

Sincer, lui i s-ar fi potrivit, “mănuşă”,… Nero(ne, nebunul care, la fel, suferea de deghizeală cronică, făcea serbări populare de o superlativă butaforie kisth – oasă, murea să fie idolatrizat de către plebe, rădea tot din tezaur şi dădea foc Romei!…

 

“Ave Caesar Mazăre, murăturile te salută”, va striga “boborul”…

 

Aşadar, “ne-am scos”, la acest debut oficial de (pre)sezon estival, măcar cu circul, micul, chifla şi muştarul fiind amânate, probabil, pentru ultimele zile de campanie electorală, pentru alegerile europarlamentare din 25 mai…
Vom avea, din nou, un primar deghizat, de data aceasta prostimea, vulgul pesedist, va putea striga varianta autohtonă şi de moment a celebrului salut dat împăratului: “Ave, Caesar, MURĂTURILE te salutant!”

Adevărul e că era şi timpul, chiar ne săturasem de pozele vechi, cu Suleyman de Piaţa Chiliei, Winnetou de Trei – Papuci, “La Copane” de Drumul Taberei (varianta autohtonă a lui Al Capone din Chicago), “Regele Soare” – Mălai Mare (care a făcut din Constanţa, prin betonare tenace, un neînsorit cavou, umbros, dar fără verdeaţă), şi toate celelalte faze ale acestui adolescent întârziat (da’ ştiţi: întârziat rău, nu glumă”…)!

Acum, ca ziarişti, vom avea, din nou, prospătură fotografică, pentru a ilustra articolele cu Mazăre, când îl mai arestează răutatea asta de DNA, care a luat micu’ şi – muştaru‘ de la gura plebei constănţene, lăsând doar maimuţoiul liber, de 1 Mai, spre bucuria isteric – idolatră a vulgului mamaian…

IMAGINE: Suleyman de colţu’ străzii, Nero al Constanţei, nu fusese încă, ca să vezi scăpare!,… Caesar, ca să-l salute murăturile de votanţi ai lui! (Sursa foto: realitatea.net)