9 sfaturi pentru a folosi mai putina apa in bucatarie: Top sfaturi utile

Categories LifestylePosted on

Ai putea crede ca robinetul tau de bucatarie care picura este doar o suparare minora, dar stiai ca un singur robinet cu scurgeri poate trimite mai mult de 3.000 de galoane de apa pe an direct la canal? Aceasta inseamna multa apa irosita – suficienta pentru 180 de dusuri sau 150 de incarcaturi de rufe.

Americanul mediu foloseste intre 80 si 100 de galoane de apa pe zi acasa, conform US Geological Survey. Pe masura ce mai multe zone ale tarii se confrunta cu seceta frecventa, este posibil sa cautati modalitati de a va reduce risipa de apa pentru a ajuta la conservarea acestei resurse in scadere. Bucataria este un loc minunat pentru a incepe.

„Cele mai multe deseuri de apa din bucatarie sunt comportamentale”, explica Charles Bohlig, managerul de conservare a apei pentru East Bay Municipal Utility District din Oakland, California. „Este important sa ne amintim ca apa are un scop.”

Avand in vedere acest lucru, practica aceste sfaturi pentru a economisi apa in bucataria de acasa.

1) Remediati scurgerile si instalati aeratoare

Scurgerile de la robinete sunt o sursa majora de risipa de apa. „Remedierea scurgerilor dintr-o casa este de obicei o prioritate numarul 1 pentru economisirea apei”, spune inginerul Amy Vickers, expert in conservarea si eficienta apei si autoarea Manualului de utilizare si conservare a apei .

Instalarea unui aerator pe robinetul din bucatarie poate economisi apa si scadea factura la utilitati. Un ecran de plasa atasat la capatul unui robinet pentru a controla fluxul, un aerator amesteca bulele de aer cu apa pentru a reduce debitul. „Aeratoarele ofera functionalitatea apei in miscare, dar fara volum”, explica Vickers. „Robinetul de bucatarie ar trebui sa curga cu un debit maxim de aproximativ 1 pana la 2 galoane pe minut si mai putin daca doar clatiti.” Acest lucru poate ajuta la economisirea a pana la 700 de galoane de apa pe an.

Majoritatea robinetelor mai noi au aeratoare, dar daca al tau nu are unul, poti instala unul cu usurinta. De obicei sunt ieftine, dar inainte de a cumpara unul, contactati compania de utilitati pentru a vedea daca le furnizeaza gratuit.

Curatati-va aeratorul cel putin o data la sase luni pentru cea mai buna performanta.

2) Atentie la eliminarea gunoiului

O modalitate de a elimina risipa de apa in bucatarie este sa nu mai folositi gunoiul ca un cos de gunoi sau un cos de compost. Eliminarea gunoiului este menita sa manipuleze resturi mai mici de alimente; aruncarea unor cantitati mari de deseuri prin eliminare necesita un flux constant de apa pentru a impiedica infundarea conductelor.

Bohlig recomanda sa nu aruncati o multime de alimente in canalul de scurgere in timp ce lasati apa sa curga perioade lungi de timp. In schimb, rulati-va aruncarea si robinetul pentru a spala bucati mici de mancare; aruncati resturile mai mari in cosul de compost.

3) Economisiti la vase

Mesele intr-o oala si intr-o tigaie economisesc cu siguranta timp – si, deoarece reduc vasele murdare, va vor reduce consumul de apa. (Incepeti cu retetele noastre pentru tigaie la „5 mese simple pentru tigaie”).

De asemenea, va puteti baza pe metode de gatit mai eficiente din punct de vedere al apei. De exemplu, aburirea a cateva cani de legume foloseste doar un inch sau doi de apa; pentru a fierbe aceleasi legume, ar trebui sa umpleti oala.

4) Reutilizati apa

Nu va grabiti sa turnati restul de apa pe scurgere! Economisiti apa potabila pentru mai tarziu, pastrand-o in frigider, mai degraba decat aruncand-o afara. Sau da-o plantelor tale.

Unele plante pot fi udate cu apa ramasa la temperatura camerei de la sarcini precum spalarea produselor sau fierberea oualor. Fiti atenti la ce se afla in apa: de exemplu, daca contine grasimi animale, grasimi, substante chimice sau sapun, este mai bine sa o lasati la scurgere, spune Vickers.

„Unele comunitati si state incurajeaza locuitorii sa recicleze apele gri”, adauga ea. Definitiile si codurile apelor gri variaza, dar in unele jurisdictii includ apele uzate care se scurg din chiuvete de bucatarie, masini de spalat, cazi si dusuri. Acolo unde este permis, apa gri este de obicei tratata si apoi reutilizata pentru udarea plantelor, arbustilor si copacilor necomestibile.

5) Upgrade Appliance Strategic

Luati in considerare eficienta apei atunci cand actualizati feroneria si aparatele de bucatarie. Programele WaterSense si Energy Star ale Agentiei pentru Protectia Mediului faciliteaza identificarea produselor eficiente din punct de vedere al apei si energetic.

Produsele etichetate WaterSense, care includ robinete, sunt validate de organizatii terte. Sunt garantate ca vor functiona la fel de bine sau mai bine decat omologii lor standard, in timp ce folosesc cu cel putin 20% mai putina apa.

Programul Energy Star ajuta consumatorii sa identifice aparatele electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi masinile de spalat vase, care protejeaza clima, imbunatatesc calitatea aerului si sustin sanatatea publica. O noua masina de spalat vase certificata Energy Star utilizeaza mai putin de jumatate din energia necesara pentru a spala manual aceleasi vase si poate economisi peste 8.000 de galoane de apa pe an.

6) Resturi de bucatarie din compost

Compostarea economiseste apa prin eliminarea nevoii de a clati resturile de alimente in canalul de scurgere. De asemenea, reduce cantitatea de alimente care se descompun in gropile de gunoi – a treia cea mai mare sursa de emisii de metan din Statele Unite. (Pentru a afla mai multe despre reducerea risipei alimentare, consultati „Ce puteti face cu privire la risipa de alimente.”)

Daca locuiti intr-o comunitate care ofera colectare a compostului, puteti incepe pur si simplu sa adaugati resturile de bucatarie intr-un mic cos de blat captusit cu o punga compostabila. Daca nu, verificati daca comunitatea dvs. ofera o locatie pentru depozitarea resturilor de alimente – sau incepeti propriul compost in curte cu metoda noastra in sase pasi la „Cum sa incepeti compostarea”.

7) Faceti bai cu apa

Puteti economisi apa in timp ce va spalati vasele cu mana – atata timp cat nu lasati robinetul sa functioneze continuu. In schimb, faceti o baie de apa cu sapun intr-un lighean sau intr-un vas pentru spalare si apoi folositi o a doua baie cu apa curata pentru clatire. Aceasta metoda ajuta la economisirea de timp si apa in comparatie cu utilizarea unui jet continuu pentru spalare si clatire.

Puteti folosi o metoda similara pentru a spala produsele: creati o baie pentru spalare si una pentru clatire. Daca este posibil, folositi apa rece; asteptand ca un robinet sa functioneze sa se incalzeasca risipa atat apa, cat si energie.

8) Folositi masina dvs. de spalat vase

Pentru a trece o multime de vase intr-o masina de spalat vase necesita mai putina apa decat spalarea manuala – asa ca, daca ai una, foloseste-o. Noile modele folosesc 6 galoane sau mai putin pe ciclu, multe dintre ele necesitand doar 3,5 galoane. In schimb, daca va spalati vasele manual sub jet de apa, veti folosi pana la 2 galoane pe minut.

„Chiar daca cineva se spala manual in mod eficient, tot nu va putea folosi cantitatea mica de apa pe care o folosesc masinile de spalat vase”, spune Bohlig. El sugereaza sa razuiesti excesul de mancare in cosul de compost, apoi sa pui vasele direct in masina de spalat vase fara clatire. „Lasarea apei sa curga continuu in timpul clatirii poate risipi galoane in doar cateva minute.”

9) Gandeste-te inainte de a cumpara

Stiati ca doar o singura rola de prosoape de hartie necesita aproximativ 2,5 galoane de apa pentru a produce? Ca produs de unica folosinta, prosoapele de hartie creeaza, de asemenea, deseuri semnificative in gropile de gunoi. In schimb, treceti la alternative ecologice, cum ar fi carpele de vase reutilizabile (cum ar fi cele prezentate in „Schimbari durabile” la pagina 85).

S-ar putea sa fie dificil sa renunti la unele dintre produsele tale preferate – dar, in cele din urma, sa fii mai atent la consum merita efortul, spune Tippi Thole, mama ecologica din spatele site-ului TinyTrashCan.com.

„Toate alimentele pe care le mancam au ​​nevoie de apa pentru a creste si a produce”, explica Thole. „Reducerea consumului de alimente care consuma multa apa, cum ar fi carnea de vita si lactatele, si consumul mai multor plante si alimente neprocesate ne reduce consumul de apa, chiar daca nu o vedem cu proprii nostri ochi.”