ACIA: Primarul Radu Mazăre propune o horărâre de consiliu în favoarea omului de afaceri Radu Mazăre

Categories SocialPosted on

În ședința Consiliului Local Constanța, care va avea loc luni, 23 iunie, primarul Radu Mazăre propune o horărâre de consiliul în favoarea omului de afaceri Radu Mazăre. Astfel, la punctul 29 al ordinii de zi se propune un ”proiect de hotărâre privind aprobarea concesionării prin extindere a suprafeţei de teren situată în municipiul Constanţa, str.Soveja (zona Piaţa Tomis III) aferentă contractului de concesiune nr. 1574/19.01.1995 încheiat de municipiul Constanţa cu S.C.Conpress Group S.R.L. modificat prin actele adiţionale nr. 109056 / 20.07.2009 şi 142406 / 02.10.2009”. Inițiator este chiar primarul Radu Ștefan Mazăre. Potrivit celei mai recente declarații de avere a primarului, acesta deține 24% din firma SC Conpress Group SRL. În firmă este asociat și președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu.

De remarcat este faptul că primarul dorește și să extindă suprafața concesionată. O extindere asemănătoare s-a făcut în anul 2009, în ședința din 23 aprilie. Atunci, consilierii locali, inclusiv cei din opoziție, au votat în unanimitate prelungirea contractului din 1995, precum și exinderea spațiilor concesionate.

”Așa se fac afacerile în Republica Mazăre. Primarul propune, primarul beneficiază, consilierii locali tac mâlc. În cazul în care hotărârea va trece, Asociația Constanța Ia Atitudine este hotărâtă să sesizeze organele abilitate ale statului român, pentru ca acestea să ancheteze legalitatea acestui demers”, a precizat Andrei Popescu, președintele Asociației Constanța Ia Atitudine.
 

Foto: Andrei Popescu, președintele Asociației Constanța Ia Atitudine.