Emoționanta scrisoare către Moș Crăciun a Corinei Martin

Categories SocialPosted on

Corina Martin, președintele Asociației Litoral Delta Dunării, unul dintre cei mai devotați ambasadori ai turismului de la malul mării și nu numai, a postat, pe Facebook, o emotionanta scrisoare către Moș Crăciun, pe care o redăm mai jos.


Draga Mos Craciun,

Stiu, sunt atat de multi ani de cand nu ti-am mai scris… Eram copil inca, atunci cand am incetat sa-ti mai trimit o scrisoare. Ma gandeam ca esti batran, Mosule, iar tolba nu trebuie sa-ti fie prea grea cu daruri pentru mine, ci pentru alti copii sarmani si pentru oameni nevoiasi, aflati in necazuri sau amaraciuni.

Dar chiar daca nu ti-am mai scris randuri cu rugaminti si dorinte, n-am incetat niciodata sa ma gandesc la tine in fiecare ajun de Craciun, cu inima stransa de emotie, pentru ca speram sa primesc si eu un dar cat de mic, din mainile sau din sacul tau cu minuni. Intotdeauna simteam ca stii tu mai bine ce am nevoie sa primesc, fara sa-ti scriu eu… Caci uneori se poate sa ne dorim ce nu ne este in fapt de trebuinta, nesocotind ca numai Dumnezeu stie, chibzuieste si hotaraste..

Apoi, cand anii au trecut, te rugam mereu sa nu uiti de scrisorile copiilor mei si sa te opresti si pe la casa noastra, in drumurile tale neobosite… Poate ca nu ti-am multumit atunci pe cat se cuvenea..

Au trecut si alti ani, mai departe… Copiii au crescut si, desi au aterizat chiar acum la New York, de unde se vor intoarce apoi in tara in care ei invata, eu tot pentru ei te rog sa tii deoparte un dar. Si pentru fiica mea unul, desi la 20 de ani deja nu mai stiu ce sa te rog sa-i aduci…Stiu ca nici in acest an nu ii vei uita si, de aceea, nu pentru ei iti scriu azi aceasta scrisoare.

Vezi tu, Mosule, copiii sunt mai mari acum, si se intampla uneori sa nici nu ma pot bucura alaturi de ei de Craciun, asa ca acum, de exemplu…. dar ma gandesc si stiu ca nu suntem nici primii si nici ultimii parinti si copii care nu se pot intalni…

Pentru prima oara, insa, dupa multi ani, dupa ce m-am gandit mereu sa te ajut sa faci daruri pentru toti cei din familia mea si pentru prietenii mei, pentru prima oara, deci, ma gandesc ca am uitat de atat de multa vreme sa te rog pentru un dar…si pentru mine…

Am fost cuminte in acest an. Cuminte si cu minte. Am fost si darnica, dar recunosc ca am fost si exigenta. Cu ceea ce fac si cu cei cu care lucrez. Am fost si trista, dar am fost si vesela, de cate ori m-am straduit mai mult. Am muncit mult, foarte mult. Odihna mi-au fost prietenii, cartile, muzica si lucrurile frumoase pe care le-am infaptuit. N-am uitat sa cer ajutorul lui Dumnezeu ori de cate ori am simtit durerea sau indoiala, si sa-i multumesc pentru fiecare gand si sprijin.Am ajutat de cate ori am putut si am invatat sa cer cat mai putin ajutor pentru mine. Doar ma cunosti, Mosule, eu spun intotdeauna ca pot. Si ca voi reusi…Am privit cu ingaduinta si iertare pe cei care nu vor sau nu pot sa inteleaga drumul meu si am cautat zi de zi sa nu gresesc, sa nu ma abat, sa nu deznadajduiesc..

Asa incat, draga Mos Craciun, socoteste tu daca merit eu sa primesc de data aceasta un dar de la tine, din cele de care stii tu ca am trebuinta. Dar daca tolba iti e grea si banii sunt putini, si daca mi-ai ascultat deja rugaciunea pentru copii, atunci mergi la prietenii mei . Si ei au dorinte. Si ei au vise neimplinite. Dar daca ei zambesc, atunci sigur voi zambi si voi canta alaturi de ei…Si daca din partea lor primesc dragoste mai departe, atunci am sufletul implinit.

Iar daca noaptea lunga a Craciunului se va fi terminat si tu vei rataci drumul spre mine, stii de pe acum, deja, ca nu ma supar si nu plang.
Pentru ca nu ti-am cerut nimic pentru mine, in afara de un zambet. Pentru ca zambetul tau, Mos Craciun, dupa ce va aduna in el toata bucuria celor pe care ii vei vizita, imi e de ajuns. Cand tu zambesti, stiu sigur ca exista si speranta, si pace, si impacare.
As mai avea nevoie de o imbratisare, si de cateva cuvinte, stiu…Dar astept cu rabdare momentul cand vor fi sa vina…

Si pana cand te vei porni deja spre noaptea viselor pentru cei multi, si mari, si mici – eu vreau acum sa-ti multumesc pentru ca, prin ani de pace si razboi, de bogatie sau de lipsuri, prin ani de zbucium sau de tihna, in oricare colt si farama din lumea aceasta mare, tu ai ramas la fel…
Sa ne vedem cu bine, Mos Craciun !