Actriţa Rodica Tapalagă a murit

Categories La ziPosted on

Actriţa Rodica Tapalagă a murit

Rodica Tapalagă a murit sâmbătă, la vârsta de 71 de ani, după o grea suferinţă, informează Realitatea TV.

Corpul neînsufleţit a fost depus duminică la Biserica “Sfinţii Trei Ierarhi” Colţea din centrul Capitalei, unde colegii şi admiratorii îi pot aduce un ultim omagiu până în dimineaţa zilei de 21 decembrie.

“Mama a avut mai multe suferiţe, dar una mai gravă, o colagenoză care durează de circa 7 ani, însă numai în ultimele luni a fost spitalizată. S-au încercat toate tratamentele, dar boala a fost în stadiu avansat şi dumneaei a dus-o pe picioare şi a vrut să nu renunţe la stilul de viaţă activ pe care îl avea, ea s-a agravat în ultimele două luni. A fost în spital la Floreasca, dar nu s-a ameliorat, după aceea a decedat în şapte zile acasă. Ieri practic s-a întâmplat”, a declarat pentru fiul actriţei, Barbu Popescu.

Înmormântarea va avea loc marţi, într-un cadru privat.

Rodica Tapalagă a absolvit Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1959, iar în 1958 a debutat pe marile ecrane în comedia „Alo?…aţi greşit numărul!”, alături de alte viitoare mari nume ale scenei şi filmului românesc: Ştefan Tapalagă, Ştefan Mihăilescu-Brăila şi Stela Popescu. A jucat pe scenele teatrelor din Craiova, Notarra, Mic şi Lucia Sturdza Bulandra. Rodica Tapalagă a fost căsătorită cu scenograful Ion Popescu-Udrişte şi a fost sora actorului Ştefan Tapalagă.