Autospeciale noi pentru pompierii tulceni, din finanţări europene

Categories SocialPosted on

Astăzi, în municipiul Tulcea, a avut loc şedinţa de bilanţ a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) – „Delta“ Tucea.

Au participat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, şi vicepreşedintele George Şişcu.

Tot în cursul acestei dimineţi, conducerea ISU – „Delta” a prezentat noile autospeciale pe care le-au primit, la finalul anului trecut (şase autovehicule cu apă şi spumă şi o maşină pentru descarcerare), dotări care au fost achiziţionate prin finanţare europeană, cu fonduri structurale, prin Programul Operaţional Regional (POR), cu sprijinul Consiliului Judeţean Tulcea.

Preşedintele CJT, către pompieri: „Să dea Dumnezeu să staţi mai mult prin… birouri!“

„Aţi desfăşurat o activitate fără reproş, aţi fost de fiecare dată acolo unde a fost nevoie. Dacă discutăm de ultimele dotări, sper că acestea vă fie de un real folos. Cu toate acestea, să dea Dumnezeu să rămână… noi şi să nu fiţi nevoiţi să le scoateţi din parc!“, a spus, la începutul şedinţei de bilanţ, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu.

Situaţi, în toate sondajele locale din ultimele două decenii, în topul încrederii populaţiei, pompierii militari din judeţ au, în fiecare an, mii de intervenţii. În cursul anului 2013, pompierii tulceni au intervenit în peste 5.000 de situaţii, dintre care peste 4.000 au fost intervenţii ale SMURD (adică vizând salvarea şi protejarea vieţii omeneşti!).