Avocatul Gheorghe Dinu intră în lupta pentru președinția României

Categories PoliticaPosted on

Fostul candidat la Primăria Constanța, avocatul Gheorghe Dinu, își lansează, mâine, 25 ianuarie, candidatura la Preşedinţia României, în calitate de independent cu o largă susţinere din partea societăţii civile.

Alături de viitorul candidat la eveniment se vor afla reprezentanţi ai Alianţei Lege şi Ordine (ALO), organizatie apolitică al cărei obiectiv strategic îl constituie fundamentarea şi în România a unui stat de drept funcţional şi a unei democraţii reale. Totodată, la acțiune vor fi prezenți şi lideri ai Consiliului Naţional al Societăţii Civile Româneşti (CNSCR) şi ai Federaţiei Societatea Civilă Românească (FSCR) – pol social puternic care s-a implicat într-un amplu proces de coagulare a tuturor forţelor sociale pentru iniţierea unui dialog şi a unei colaborări pe bază de parteneriat cu factorii guvernamentali şi neguvernamentali, în scopul relansării economice şi sociale a României.
Evenimentul de lansare a candidaturii va avea loc la ora 11.00, la Hotel Novotel, Calea Victoriei nr. 37B, sector 1, Bucureşti.

Avocatul Gheorghe Dinu nu este străin de o astfel de competiție, deoarece el a mai intrat într-o astfel de cursă și la alegerile prezidențiale din 2004. De asemenea, în anul 2012, profesorul universitar doctor, avocatul Gheorghe Dinu intra în competiţia electorală pentru câştigarea Primăriei Constanţa din partea Partidului Poporului Dan Diaconescu.

Anul trecut, la jumătatea lunii martie, Gheorghe Dinu şi-a prezentat echipa cu care îşi propunea să intre pe scena politică actuală sub forma Alianţa Lege şi Ordine (ALO). Dinu a explicat că noua formaţiune se va poziţiona, ca şi doctrină, la centru-dreapta şi va fi varianta la problemele cu care se confruntă cetăţenii.
„Partidul Alianţa Lege şi Ordine apare ca o reacţie necesară la încălcarea repetată a Constituţiei si legilor ţării de către partidele parlamentare (PSD, PNL, PDL, PC, UDMR), partide şi grupuri de interese care au adus ţara în situaţia de a nu mai putea să asigure un nivel de viaţă decent şi civilizat. Această construcţie se bazează pe voluntariat, pe dorinţa românilor responsabili şi patrioţi de a reda România, românilor corecţi din ţara noastră. Construcţia Partidului Alianţa Lege şi Ordine depinde doar de noi, de fiecare român care vrea să trăiască demn şi civilizat în România”, spunea Gheorghe Dinu. Totuși, până în prezent Alianța Lege și Ordine nu este decât un ONG, el nefiind înregistrat în lista partidelor politice din România.