Primăria municipiului Mangalia, în colaborare cu Asociaţia Română a Scafandrilor Profesionişti şi Sportivi (ARSPS) şi ASM Callatis MG a demarat, astăzi, 6 iulie, o campanie de ecologizare a Portului Turistic din localitate. Mai mulţi scafandri profesionişti s-au implicat, în mod voluntar, în această campanie, ce se va derula pe toată perioada sezonului estival!, dorind să tragă un semnal de alarmă asupra poluării mediului înconjurător. Echipaţi corespunzător, scafandrii au început acţiunea de căutare a reziduurilor din mare, în zona Portului Turistic. Aici, au descoperit că nu toţi cetăţenii dau dovadă de responsabilitate civică şi aruncă, pe faleză ori în mare, obiecte dintre cele mai diverse. După câteva minute de la scufundare, la adâncimea de aproximativ opt metri, cu o vizibilitate redusă, ei au identificat şi adus la suprafaţă o serie de deşeuri, nocive pentru mediul înconjurător, cum ar fi: parâme, sticle de bere, pet-uri, ba chiar o tigaie şi un acumulator provenit de la o ambarcaţiune. Ei au declarat că a fost pentru prima dată când explorează zona Portului Turistic din Mangalia şi au constatat că nu este atât de murdară ca în alte locuri, dar că oamenii ar trebui să fie mai atenţi cu bogăţiile lăsate de natură. La rândul său, consilierul primarului, Romulus Dumitrana, prezent la acţiunea de ecologizare, a precizat că evenimentul este un prim pas în campaniile de ecologizare a Sudului Litoralului. „Astăzi, am demarat prima acţiune de ecologizare a Municipiului Mangalia şi am început cu zona din Portul Turistic, pentru că dorim să avem un mediu marin curat. Totodată, dorim să sensibilizăm cetăţenii oraşului şi turiştii, îndeosebi pe cei care au ambarcaţiuni în Marina Mangalia, să contribuie la protejarea mediului înconjurător. Menţionez că aceste campanii de ecologizare se vor derula permanent, în oraşul Mangalia, astfel încât să avem o zonă turistică mai curată şi primitoare”, a afirmat consilierul primarului. De asemenea, reprezentanţii municipalităţii au precizat că aceste acţiuni nu au implicat costuri din partea administraţiei locale şi că este nevoie doar de resurse minimale şi spirit civic, pentru a avea un oraş nepoluat. „Mă bucur că la Mangalia se va înfiinţa Academia Română de Scufundări Sportive şi de Agrement, pentru pasionaţii de scufundări. Peste două săptămâni, cu ajutorul scafandrilor profesionişti, vom înfiinţa şi un Departament de Intervenţie şi Salvare, astfel încât să acţionăm prompt în cazul evenimentelor nedorite”, a mai spus consilierul Dumitrana.
Related Posts
Categories SocialPosted on
Centralele termice din Mangalia sunt racordate la reţeaua de gaze naturale
Primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, alături de parlamentarii Nicoale Moga şi Victor Manea, subprefectul Constanţei, Selamet Iucsel şi membri ai Consiliului Local Mangalia, au participat, vineri, la recepţionarea sistemului centralizat de termoficare prin alimentarea cu gaze natural...
Categories SocialPosted on
Eveniment caritabil pentru modernizarea Secţiei de Oncologie Pediatrică
Rotaract Club Constanţa susţine Asociaţia „Dăruieşte Aripi”, motiv pentru care organizează un eveniment caritabil de excepţie. Scopul acţiunii este de a contribui la modernizarea Secţiei de Oncologie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa.
În consecinţă, eveniment...