Ceartă la moţiune: PNL cere condamnarea declaraţiilor iredentiste ale unor oficiali ungari

Categories La ziPosted on

Ceartă la moţiune: PNL cere condamnarea declaraţiilor iredentiste ale unor oficiali ungari

Liberalul Puiu Haşotti a solicitat miercuri, înaintea votării moţiunii de cenzură, ca ordinea de zi să fie completată cu o declaraţie politică a Parlamentului.

Propunera a stârnit dezbateri ample între reprezentanţii Puterii şi Opoziţiei, aleşii luând o pauză de consultări pentru rezolvarea situaţiei, relevă Realitatea TV.

Declaraţia pe care Haşotti a solicitat să o introducă pe ordinea de zi se referă la declaraţiile premierului Ungariei, Viktor Orban, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretudineni:

“În numele parlamentarilor români, senatori şi deputaţi, ne exprimăm în modul cel mai categoric stupefacţia şi indignarea faţă de conţinutul iredentist şi anti-românesc al mesajului premierului Ungariei, Viktor Orban, transmis la 15 martie anul curent participanţilor la manifestarea organizată la Târgu Mureş de către Partidul Civic Maghiar şi Consiliul Secuiesc”, a citit Haşotti.

El a acuzat faptul că Ungaria, ţară vecină şi membră a UE şi NATO, “dă frâu liber unor fantome ale trecutului, din pricina cărora secole de-a rândul a curs sânge”.